7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

KÜTSO anaokulu yaptırıyor

KÜTAHYA TİCARET VE SANAYİ ODASI ANAOKULU YAPTIRIYOR

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) üyelerinin maddi yardımlarıyla yaptırılacak anaokulunun temeli törenle Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe’nin katılımı ile atıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması çalışmaları kapsamında pilot il seçilen Kütahya'da, Vali Şükrü Kocatepe tarafından Milli Eğitim alanında altyapı eksikliğinin giderilebilmesi için başlatılan çalışmalar kapsamında Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) üyeleri tarafından Vakıfbank İlköğretim Okulu yanına yaptırılacak olan Anaokulu'nun temeli Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, KÜTSO Başkanı Nafi Güral, Daire amirleri, işadamları, Sivil toplum kuruluş temsilcilerinin katılımı ile atıldı.

'Kütahya Ticaret ve sanayi Odası Anakolu' adını taşıyacak bir anaokulunun kente kazandırılması planlandı ve KÜTSO önderliğinde oda üyelerinin finansmanıyla yaptırılacak anaokulunun protokolü, Valilik ile oda arasında geçen şubat ayında imzalanmıştı.

Protokole göre, Ziraat Mahallesi'nde Vakıfbank İlköğretim Okulu yanındaki 4 bin 310 metrekare arsada taban alanı 284 metrekare, toplam kullanım alanı 850 metrekare, 3 katta 12 derslikten oluşacak anaokulunun inşaatına başlandı ve temel atma töreni düzenlendi.

AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, KÜTSO'nun daha önce de eğitime katkı sağladığını belitti.

Atatürk Endüstri Meslek Lisesinin KÜTSO tarafından yaptırıldığını anlatan Kinay, ''2009-2010 öğretim yılında ilimizde önemli bir eğitim hamlesi gerçekleşti. Son yıllarda ilimizde Fen Lisesi sayısı birden beşe, Anadolu Öğretmen Lisesi sayısı üç katına, Anadolu Lisesi sayısı ise iki katına çıktı. Sosyal Bilimler Lisesi de oluşturuldu. Dolayısıyla başka illerde gördüğümüz LGS ve SBS'deki başarı inşallah ilimize de yansıyacak'' dedi.

Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça da önceki yıllarda Kütahya'nın eğitim tesisleri bakımından durumunun iyi olmadığını söyledi. Son birkaç yılda tesisleşmede eksiğin giderilmeye çalışıldığını dile getiren İça, anaokulu inşaatında yaptıkları işbirliğinden dolayı iş adamlarına teşekkür etti.

KÜTSO Başkanı Nafi Güral, eğitilmemiş toplumların gelişmesi ve kendilerine yer bulmasının mümkün olamayacağını anlatarak, ''Hepimizin bir eğitim gönüllüsü olarak bu yarışta yer alması gerekiyor. Okul öncesi eğitim çağındaki çocuklarımız burada eğitime hazırlanacak. Eğitime hazırlanmış çocukların eğitim sürecinde aldığı bilgiler çok daha rahat özümsenecek ve o bilgiler pekişecek'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Şükrü Kocatepe, Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Belediye Başkanı Mustafa İça, KÜTSO Başkanı Nafi Güral, İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya ve katılımcılar tarafından birlikte butona basılarak temele ilk harç döküldü.

Temeli atılan 12 derslikli Anaokulu'nun, 2010-2011 eğitim-öğretim dönemide hizmete sunulması bekleniyor.

KÜTAHYA TİCARET VE SANAYİ ODASI ANAOKULU YAPTIRIYOR
KÜTAHYA TİCARET VE SANAYİ ODASI ANAOKULU YAPTIRIYOR
KÜTAHYA TİCARET VE SANAYİ ODASI ANAOKULU YAPTIRIYOR
KÜTAHYA TİCARET VE SANAYİ ODASI ANAOKULU YAPTIRIYOR
KÜTAHYA TİCARET VE SANAYİ ODASI ANAOKULU YAPTIRIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2010 Çarşamba 12:35:02
Güncelleme :28 Temmuz 2010 Çarşamba 16:25:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?