22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

Mültecilerden kiralık ev eylemi

Kütahya'da, aralarında Van'dan gelen depremzede mültecilerin de bulunduğu bir grup, kiralık ev bulamadıklarını ileri sürerek pankartlı eylem yaptı.

9'u önceki gün Van'dan gelen yaklaşık 15 mülteci aile, Zafer Meydanı'ndaki valilik binası önünde, "Siyahız ama insanız", "Siyahların suçu ne?", "Ev istiyoruz" şeklinde pankart açtı. Mülteciler, kentte kiralık ev bulamadıklarını ve devlet yetkililerinin kendilerine yardım eli uzatmadığını ileri sürdü.

Yaklaşık 2 yıldır Mithatpaşa Caddesi'ndeki 4 katlı evde kirada kaldıklarını belirten Somalili mülteciler, "Bizi bu evden çıkarıyorlar. Valilik yetkilileri bizden kiralık ev bulmamızı istedi ancak tüm aramalara rağmen bulamadık. Ev bulmamız hususunda devlet yetkililerinden yardım göremiyoruz. Ev sahibi evin bir an önce boşaltılmasını istiyor. Birkaç güne kadar ev bulamazsak sokakta kalacağız" dedi.

Önceki gün Van'dan gelen 9 Afganlı mülteci aile ise, "Bizler buraya geleli henüz birkaç gün oldu. Biz de Somalili kardeşlerimizin kaldığı 4 katlı evde kalıyorduk. Bize de, 'Kiralık ev bulun' dediler. Tüm aramalarımıza rağmen kiralık ev bulamadık" diye konuştu.

Sayıları 45'i bulan mülteciler, Vali Yardımcısı Metin Selçuk'la görüştükten sonra eylemlerine son verdi. Mültecilerin ev kirasını valiliğin ödediği öğrenildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2011 Çarşamba 17:26:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?