7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Zafer Havalimanı'nın ihalesi yapıldı

KÜTAHYA'DA HAVALİMANI İHALESİ SEVİNCİ

AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Altıntaş ilçesine inşa edilecek olan Uluslararası Zafer Havalimanı ihalesinin sonuçlansının, bölgede sevinçle karşılandığını bildirdi.

Kinay, bölge havalimanının Kütahya-Afyonkarahisar ve Uşak illerinin üçgenine kurulacağını ifade ederek, "Bu 3 vilayet, Türkiye'nin Ege, İç Anadolu, güney ve Marmara'ya açılan en önemli kavşak noktalarında yer alan illerdir. Dolayısıyla gelecekte bu illerimiz her bakımdan önemi artacaktır. Rekabet güçlerini artıracak yol, ulaşım, haberleşme alt yapısı, enerji ve iş gücü, bunları sağladığınız zaman, rekabet edip ülkemizin refahını ve halkımızın zenginliğini sağlamış olursunuz. Ülkelerin gelişmişlik seviyeleri halklarının refahı yakalamaları, tamamen rekabet güçlerinin artmasına bağlıdır. Havalimanının faaliyete geçmesiyle bölge her bakımdan hareketlenecektir" şeklinde konuştu.

 

ZAFER BÖLGESEL HAVALİMANINI IC İÇTAŞ HOLDİNG YAPACAK

Yap-İşlet-Devret modeli ile uluslararası ihaleye çıkarılan Zafer Havalimanı'nın ihale sonucu komisyon tarafından onaylandıktan sonra öncelikli olarak DHMİ Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu tarafından görüşülerek karara bağlanacak. Ardndan Ulaştırma Bakanı tarafından onaylanması halinde; nihai onay için Yüksek Planlama Kuruluna gönderilecek. Bunun ardIndan İçtaş Holding ile DHMİ Genel Müdürlüğü arasında sözleşme imzalanarak yatırım dönemi başlamış olacak.

Yapımı planlanan Zafer (Kütahya Afyonkarahisar Uşak) Bölgesel Havaalanında; 3000 m x 45 m. pist, bağlantı taksi yolu, apron, terminal binası, kule, itfaiye garaj binası, genel maksatlı garaj binası, giriş kontrol binası, apron bariyer binası, güç-ısı merkezi binası ve çevre tel örgü, çevre güvenlik yolu ve sistemleri ile bunlara ilişkin her türlü elektronik, elektrik, mekanik, güvenlik sistemlerinin temin ve tesisi, tesislerin tefrişi, bakım ve onarımları gerçekleştirilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2010 Perşembe 15:20:03
Güncelleme :29 Temmuz 2010 Perşembe 18:24:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?