25
Mayıs
2024
Cumartesi
EMET - KÜTAHYA

160 taşeron işçisine kadro yolu açıldı

EMET BOR İŞLETMESİNDEKİ 160 TAŞERON İŞÇİSİNE KADRO YOLU AÇILDI

Kütahya'nın Emet ve Hisarcık ilçelerindeki bor işletmelerinde müteahhit firmaya bağlı çalışan 160 işçinin, Emet Bor İşletmesinde kadrolu çalıştırılmaları gerektiğine ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişlerince hazırlanan rapora işletmenin itiraz etmesi üzerine açılan davanın reddine karar verildi.

Emet Asliye Hukuk Mahkemesindeki bugünkü duruşmaya, Maden-İş Sendikası ve Emet Eti Bor İşletmesinin avukatları katıldı. Avukat Hatice Salman, bu mahkeme kararının yüklenici firmaya bağlı işçiler lehine önemli olduğunu bildirdi. Kararın işçilere önemli kazançlar sağlayacağını ifade eden Avukat Hatice Salman, "Bundan sonra bor işletmesindeki 160 işçinin kadrolu olması ve geçmiş haklarının alınması onusunda ileride gerekli başvurularımızı iş verene yapacağız. Sonuç alınmaz ise tekrar yargıya baş vurarak bu işçilerin haklarını almaları konusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu politik bir konu ve olay değildir. Şimdi bu karardan sonra Kütahya millet vekillerimizin gayretleri ve gerekli makamlarda yapacakları çalışmalar ile en kısa zamanda hayata geçirilmesini bekliyoruz. Emet Asliye Hukuk Mahkemesinin kararı, Kütahya, Balıkesir, Muğla ve Kahramanmaraş'ta halen görülmekte olan benzer davalar için emsal teşkil edecektir. Bu karar, Türkiye'de bir ilktir" dedi.

Mahkeme, iş veren tarafına temyiz hakkı da vermedi. Karar Emet ve Hisarcık'taki iş yerlerinde çalışa 160 taşeron işçi arasında sevinçle karşılandı.

EMET BOR İŞLETMESİNDEKİ 160 TAŞERON İŞÇİSİNE KADRO YOLU AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2010 Perşembe 17:33:01
Güncelleme :17 Eylül 2010 Cuma 23:42:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?