16
Haziran
2024
Pazar
GEDİZ - KÜTAHYA

15 yıllık müdür istifa etti

15 YILLIK MÜDÜR GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Gediz Meslek Yüksekokulu'nda (GMYO), 15 yıldan beri müdürlük görev yapan öğretim görevlisi Ömer Karakaş görevinden istifa etti.

Müdür Ömer Karakaş'ın yerine DPÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu getirildi.

Görevini Yrd. Doç. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu'na devreden eski Müdür Ömer Karakaş onuruna Gediz Dinlenme Tesislerinde bir veda yemeği düzenlendi.

Yemeğe Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Garnizon Komutanı Askerlik Şube Başkanı Personel Yüzbaşı Ramazan Çalım, Cumhuriyet Başsavcısı Emin Aydın, Gediz Meslek Yüksekokulu eski Müdürü Ömer Karakaş ve yeni Müdür Yrd. Doç. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu, Müdür Yardımcıları Öğr.Gör. Fethullah Karamete ve Öğr.Gör. Sinan Aydın, Yüksekokul Öğretim Görevlileri, Meslek Yüksekokulu Derneği Başkanı ve Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu, Dernek Başkan Yardımcısı İbrahim Başol, Dernek Üyesi Mustafa Dönmez ve arkadaşları, Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Canata, Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Sabri Perşan ve birçok davetli katıldı.

Yemekte bir konuşma yapan okulun yeni Müdürü DPÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu, eski Müdür Öğretim Görevlisi Ömer Karakaş'tan aldığı görev bayrağını daha yüksek seviyelere taşımak için buraya geldiğini söyledi.

Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu, davete katılanlara, "Sizlerin gayretini ve desteğini bekliyorum. Çünkü, okulumuzu daha verimli yarınlara ulaştırmak için elbirliğiyle çalışmaya ihtiyacımız var. Ömer hocamıza gelecek hayatında başarılar diliyorum. Katıldığınız için hepinize teşekkür ederim" dedi.

Bir veda konuşması yapan okulun eski Müdürü Öğretim Görevlisi Ömer Karakaş, 12 Mart 1996 tarihinde derme-çatma eski binalarda başladığı Gediz Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü görevinin ilk çalışmasını iki bayrak direği dikerek, birisini Türk Bayrağı'nı, diğerini de okulun flamasını asarak yaptığını söyledi. Hazır Giyim ve Moda Konfeksiyon olmak üzere iki bölüm ve 245 öğrencisi ile teslim aldığı okulun bu gün Tekstil, Moda Tasarım, Deri Konfeksiyon, Mekatronik, Tıbbi Aromatik Bitkiler, Lojistik ve Muhasebe bölümlerinde 2 bine yakın öğrencinin eğitim gördüğünü belirten eski Müdür Ömer Karakaş, teklifi yapılan Bankacılık ve Sigortacılık, Hazır Giyim Teknolojisi ve Grafik Tasarımı bölümlerinin de 2011-2012 öğretim yılında açılmasıyla birlikte öğrenci sayısının 2 bini rahatlıkla aşacağını ifade etti.

Eski Müdür Karakaş, "418 dönümlük kampus alanına sahip okulumuz 1500 metrekaresi DPÜ Üniversitesi'nden, 5000 metrekaresi ilçe halkı tarafından karşılanmak üzere 6500 metrekare kapalı alana kavuşturuldu. Diğer taraftan bu kadar geniş bir kampus alanına sahip okulumuzun ağaçlandırılması için var gücümüzle çalıştık. İlk başladığımızda, kaynak yaratarak okulun imkanlarını genişletmek amacıyla kullanmadığımız alanlarda tarımcılık yaptık. Üniversitemiz, ilçe halkımız ve bizim çabalarımızla bu günlere gelen okulumuzun yeni yöneticisi Sayın hocamız Hamdi beyle daha yüksek seviyelere geleceğine inancım tamdır. Okulun gelişmesine katkı sağlayan ve güzelliğini düşünen herkese teşekkür ederim" dedi.

Birer konuşma yapan Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, Meslek Yüksekokulu Derneği Başkanı ve Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Ömer Karakaş'ın 15 yıldan beri verdiği eğitim mücadelesini takdirle karşıladıklarını, okula verdiği katkılardan dolayı kendisine teşekkür ettiler ve hayatında başarılar ve mutluluklar dilediler.

Müdür Karakaş'a, Kaymakam İsmail Çorumluoğlu ile Meslek Yüksekokulu Derneği Başkanı ve Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu tarafından teşekkür plaketi, çini tabak ve çeşitli hediye takdim edildi.

15 YILLIK MÜDÜR GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2011 Pazartesi 12:26:03
Güncelleme :11 Nisan 2011 Pazartesi 19:57:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?