23
Mayıs
2024
Perşembe
GEDİZ - KÜTAHYA

17 kişi göçük altında

Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü, Kütahya’nın Gediz İlçesi’nde meydana gelen göçükte 17 kişinin bulunduğunun tahmin edildiğini bildirdi.

Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü’nün yaptığı yazılı açıklamada, Kütahya’nın Gediz İlçesi’ne bağlı Gökler Beldesi’nde bir maden ocağında bugün bir göçük meydana geldiği belirtilerek, ilk etapta 2 kişinin kurtarılarak hastaneye sevk edildiği ve olay yerinde bulunan Gediz Kaymakamı’nın göçük altında 17 kişinin bulunduğunun tahmin edildiğini bildirdiği açıklandı.

Maden kazasın haber alınmasının ardından Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından Kütahya Valiliği ve Gediz Kaymakamlığı ile irtibata geçilerek, her türlü ihtiyaçlarının bildirilmesi ve gelişmelerden haberdar etmesin istendiği ifade edildi. Açıklamada, Genelkurmay Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Zonguldak Türkiye Taş Kömürü İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Sivil Savunma Genel Müdürlüğü yetkilileriyle görüşülerek, arama ve kurtarma çalışmalarının koordinasyonun yapıldığı ifade edildi. Olay yerine çok sayıda ambulans ve arama kurtarma ekibi sevk edildiği açıklanarak, Jandarma TİM’inin de arama kurtarma faaliyetlerine devam ettiği belirtildi.

Açıklama şöyle devam etti:
"Kütahya İl Savunma Müdürlüğü’nden 5 personel ve 1 kurtarma aracı, Tavşanlı Tunçbilek yeraltı kurtarma ekibinden 9 personel ve 2 mühendis, Soma İlçesi’nden de 6 kişilik arama-kurtarma ekibi olay mahalline hareket etmiştir. Zonguldak Türkiye Taş Kömürü İşletmeleri Genel Müdürlüğü ile temas kurularak 12 kişilik bir tahlisiye ekibi bölgeye gönderilmek üzere hazırlanmıştır. Anılan ekip Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait bir helikopterle olay yerine intikal ettirilecektir."

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2005 Perşembe 17:04:18
Güncelleme :22 Nisan 2005 Cuma 10:54:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?