22
Mayıs
2024
Çarşamba
GEDİZ - KÜTAHYA

3. bilim, kültür ve sanat şenliği

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, merkez ve çevrede bulunan İlköğretim okulları ile liseler tarafından düzenlenen '3. bilim, kültür ve sanat şenliği' ilgi gördü.

Şenliklerde açılan sergi ve reyonlarda öğrencilerin okul ve branşlarına göre hazırladıkları bilimsel yayınların yanında örme patikler, kazaklar, çocuk elbiseleri, yöresel kıyafetler, oyalar ve yazmalar gibi el işi giyim eşyaları ile ağaçtan yapılan ev ve mutfak takımları, mobilyalar ve resim tabloları gösterime sunuldu. Ayrıca bilimsel deneylerin gösterildiği stantlarda öğrencilerin kendileri tarafından geliştirilen maketler, elektronik eşyalar ziyaretçilere tanıtıldı.

Açılışa katılan Kaymakam Ali Nazım Balcıoğlu, öğrencilerin bilimsel çalışmalarla yıl boyu hazırladığı ürünlerin sergilendiği stantları vatandaşlarla birlikte birer birer dolaşarak öğrencileri başarılarından dolayı kutladı.

Gediz Kaymakamı Ali Nazım Balcıoğlu, "El emeği göz nuru ve bilimsel çalışmalarla öğrencilerimizin ortaya çıkardığı eserler gurur verici. Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz şenlikler her geçen yıla göre daha iyi hazırlanmış. Her yıl düzenlediğimiz bu etkinliklerle öğrencilerin üretici ve katkı sağlayıcı yönlerinin ortaya çıkarması sağlanmış oluyor" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2007 Salı 15:35:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?