18
Mayıs
2024
Cumartesi
GEDİZ - KÜTAHYA

34 yıldır anne hasreti çekiyor

Kütahya’nın Gediz İlçesi’ne bağlı Vakıf Köyü’nde yaşayan bir kadın, 34 yıldır kapı kapı dolaşarak annesini arıyor. Vesile Karakurt, Emniyet Müdürlüğü’ne dilekçe vererek, annesinin öldüyse mezarının tespit edilmesini istedi.

34 yıl önce 5 yaşında olan Vesile Karakurt, ablasının babası Şerif Ahmet Öztürk’ün (63) ölü doğum yapan annesi Sultan Öztürk’ü (57) hastaneye yatırdığını belirterek, "Babam 3 gün sonra hastaneye gittiğinde annemin öldüğünü söylemişler. Ama ölmesine rağmen ne cesedini ne de gömüldüğü yeri bildirmişler. Ancak bazı komşularımız annemi hastanede çalışırken görmüşler. Annemin ölü ya da diri nerede olduğunu bilmek istiyorum" dedi. Vesile Karakurt, babası Şerif Ahmet Öztürk’ün de annesinin yaşadığına inandığını söyleyerek, bu konuda hastane yetkililerinin kendilerine yardımcı olmamalarından yakındı.

Hastane yetkilileri ise, 1980 yılı öncesi kayıtların bulunduğu bölümün su baskını sonucu kullanılamaz hale geldiğini belirterek, ellerinde Sultan Öztürk’e ait herhangi bir kaydın bulunamayacağını bildirdi.

Karakurt, diğer akrabaları ile birlikte Kütahya Valiliği ve Gediz Kaymakamlığı’na başvurarak annesi Öztürk’ün bulunmasını istedi. İl Emniyet Müdürlüğü’ne verdikleri dilekçede annesinin öldüyse mezarının tespit edilmesini istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2005 Cumartesi 22:01:11
Güncelleme :5 Nisan 2005 Salı 15:48:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?