27
Mayıs
2024
Pazertesi
GEDİZ - KÜTAHYA

450 öğrenci kep giydi

GEDİZ MESLEK YÜKSEKOKULU'NDA 450 ÖĞRENCİ TÖRENLE KEP GİYDİ

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Gediz Meslek Yüksekokulu (GMYO) nda düzenlenen mezuniyet töreninde 450 öğrenci kep giydi.

Gediz Meslek Yüksekokulu'nun 2009-2010 öğretim yılı mezuniyet törenine Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Güner Önce, Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, DPÜ Gediz Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğretim Görevlisi Ömer Karakaş, Garnizon Komutanı ve Askerlik Şube Başkanı Yüzbaşı Ramazam Çalım, Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, İçe Emniyet Müdürü Seyyid Kutup Özdem, Yükseköğretim Derneği Üyeleri İşadamı Nizamettin Çoban ve İbrahim Başol, öğrenciler ve kep törenine gelen öğrenci yakınları katıldı.

Törende bir konuşma yapan GMYO Müdürü Ömer Karakaş, 16. Kuruluş yılını dolduran okulda Tekstil, Deri Konfeksiyon, Moda Tasarım, Tıbbi Aromatik Bitkiler, Muhasebe, Pazarlama, İşletme, programları olmak üzere 7 önemli dalda eğitim verildiğini söyledi. Bu dallarda eğitimini başarıyla tamamlayan 450 öğrencinin diploma almaya hak kazandığını belirten GMYO Müdürü Karakaş, “Bu okuldan mezun olduğunuzda her şey bitmiş değildir. Günümüz iş dünyasında yer edinebilmeniz için kendinizi iyi hazırlamalısınız. En iyi aranan meslek dallarından mezun oluyorsunuz. Kendinizi daha iyi yetiştirip çeşitli kademelerde görev almanızı bekliyoruz” dedi.

Daha sonra konuşan Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Güner Önce, 37 bin öğrencisi bulunan ve önümüzdeki yıl 44 bin öğrencinin eğitim görmesi beklenen Dumlupınar Üniversitesi'nin yerleşke bakımından da Türkiye'de altıncı sırada olduğunu söyledi. Üniversitenin çok önemli bir okulu olan Gediz Meslek Yüksekokulu'nun 500 dönüm kampus alanına sahip olduğunu ifade eden Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Güner Önce, Kız-Erkek yurtları, 2 katlı sosyal tesisi, kafeterya ve yüzme havuzu ile önümüzdeki eğitim yılına çok iyi bir şekilde hazırlanacak olan Gediz Meslek Yüksekokulu'nun aranan meslekler üzerinde öğrenci yetiştirerek ülke ekonomisine önemli katkı sağlayacağını kaydetti. Rektör Güner Önce, "Girişimci ve çok cana yakın insanların yaşadığı Gediz’in Muratdağı ve Ilıca kaplıcaları gibi doğal zenginlikleri bulunuyor. Bu zenginliklerin akademik ve bilimsel çalışmalarla değerlendirilmesi gerekir. Bu bakımdan değerlendirildiğinde bölgenin çok daha iyi gelişeceğine inanıyorum. Fakülte mezunu olma arzusunda olan öğrencilerimiz var. Ama 2 yıllık meslek açıkları da var. İsterseniz beklentilerinizden daha iyi yerlere gelebilirsiniz" dedi.

Konuşmaların ardından, mezun olan 450 öğrenciyi temsilen sahneye çıkan bir gurup öğrenciye diplomalarını takdim eden Rektör Güner Önce, tüm öğrencilere çalışma hayatında başarılar diledi.

Moda Tasarımı öğrenciler tarafından hazırlanan eski ve günümüz modern giyiminin sunulduğu Moda Gösterisi tüm izleyicilerin beğenisini kazandı. Okulun gelişimine katkı sağlayan bir grup hayırsever vatandaşa Rektör Güner Önce tarafından teşekkür plaketi verildi.

Mezun olmanın sevinciyle keplerini havaya fırlatan öğrenciler ve yakınları arasında duygulu anlar yaşanırken, öğretim görevlileri ve aileleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Kampus alanı içersinde yaptırılan bin kişilik caminin temel atma töreni yapıldı. Caminin temeline Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Güner Önce, Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, DPÜ Gediz Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğretim Görevlisi Ömer Karakaş, Garnizon Komutanı ve Askerlik Şube Başkanı Yüzbaşı Ramazam Çalım, Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu tarafından harç konularak inşaat başlatıldı.

Misafirlere geleneksel mezuniyet pilavı ve ayran ikram edildikten sonra bir kokteyl verildi. Öğrencilerin müzik ve eğlencelerinin ardından mezuniyet töreni sona erdi.

GEDİZ MESLEK YÜKSEKOKULU'NDA 450 ÖĞRENCİ TÖRENLE KEP GİYDİ
GEDİZ MESLEK YÜKSEKOKULU'NDA 450 ÖĞRENCİ TÖRENLE KEP GİYDİ
GEDİZ MESLEK YÜKSEKOKULU'NDA 450 ÖĞRENCİ TÖRENLE KEP GİYDİ
GEDİZ MESLEK YÜKSEKOKULU'NDA 450 ÖĞRENCİ TÖRENLE KEP GİYDİ
İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2010 Pazartesi 11:44:02
Güncelleme :31 Mayıs 2010 Pazartesi 20:43:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?