18
Mayıs
2024
Cumartesi
GEDİZ - KÜTAHYA

75 aileye barınma desteği

GEDİZ'DE 75 AİLEYE BARINMA DESTEĞİ

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, Kaymakamlık ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 75 yardıma muhtaç aileye barınma desteği verildiği bildirildi.

Gediz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYD) Müdürü Macit Çulha, hazırladıkları barınma projesi kapsamında 41 aileye verdikleri konut edindirme ve konut bakımı desteğinin devam ettiğini, 34 aile için hazırlanan yeni projenin de onaylandığını söyledi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Macit Çulha, hazırlanan barınma projeleri ile Gediz merkez, Yunuslar, Fırdan, Üzümlü, Yenikent ve Erdoğmuş beldeleri ile Aksaklar, Gümüşlü, Köpenez, Sandıklı, Vakıf ve Yenigüney köylerinde yapılan çalışmalar sonucu 75 aileye konut edindirme ve konut bakımı desteği sağlanacağını belirtti.

Vatandaşların bazılarının evini kış mevsimi girmeden bakım-onarıma aldıklarını, bakım-onarımla barınma ihtiyacı giderilemeyenler için de yeni yapım projeleri uyguladıklarını ifade eden Vakıf Müdürü Macit Çulha, "Barınma mağduru ailelerin sorunlarını bu projelerimiz ile çözeceğiz. Toplam 778 bin 800 TL harcama yapacağız. Yardıma muhtaç vatandaşlarımızın sıcak bir yuvaya kavuşmaları için çalışmalarımız devam edecek” dedi.

GEDİZ'DE 75 AİLEYE BARINMA DESTEĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2010 Perşembe 12:52:01
Güncelleme :23 Eylül 2010 Perşembe 17:03:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?