24
Mayıs
2024
Cuma
GEDİZ - KÜTAHYA

Açık otoparklar ücretlendirildi

GEDİZ’DE AÇIK OTOPARKLARIN BİR KISMI ÜCRETLENDİRİLDİ

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, daha önce bedelsiz kullandırılan açık otoparkların bir kısmı ücretlendirildi.

Şehir içersinde yaşanan trafik sıkışıklığı ve park sorununu ortadan kaldırmak amacıyla meclis kararı alan belediye, otopark yönetmeliği gereği ücretlendirdiği yerlerin isimleri ile fiyatlarını açıkladı.

Belediye Meclisince hazırlanarak getirilen yeni fiyat tarifesine göre; Pazaryeri (Cuma ve cumartesi günleri hariç) 1 saate kadar araç parkı karşılığı için 1 TL, 1 saatten sonra ise 3 TL ücret ödenecek. 152. Sokakta çift yönlü olmak kaydıyla 1 saate kadar 1 TL, 1 saatten sonra 3 TL park ücreti alınacak. Sınırlı 1 saat ücretsiz, 1 saat sonrası ücretli olan yerler ise (Cumhuriyet Caddesi, Mehmet Ersoy Caddesinin Gediz Plaza ön kısmı, 168. Sokak ve 150. sokakların bir kısmı ve Kızılay İşhanı arkasındaki boşluk) olarak belirlenen yerlerde 1 saate kadar ücretsiz ve 1 saat sonrasında 3 TL olarak tarife uygulanacak. 152. sokak Bekle Taksi üzerindeki abonman yeri aylık ücreti de 30 TL. olarak belirlendi.

Gediz Belediye Dr. Mehmed Ali Saraoğlu “İlçemiz çarşı merkezinde yaşanılmakta olan, hem esnafımız hem de vatandaşlarımız tarafından dile getirilen trafik sıkışıklığı ve park sorunu kesin çözüme kavuşuyor. Gediz Belediyesi tarafından hazırlanan ve yürürlüğe giren otopark yönetmeliğine göre, çarşı içerisinde belirlenen alanlarda park yasakları, ücretsiz park alanları ve sınırlı ücretli park alanları belirlendi. Bu alanlarda uygulanacak tarifeler ise Belediye Meclisimiz tarafından kabul edildi. Yeni otopark uygulaması başlayacak alanlarda gerekli uyarıların yapılması amacıyla trafik levhaları hazırlanmaktadır. Uyarıcı levhalar yerlerine dikildiğinde uygulama başlayacak. Vatandaşlarımız çeşitli yayın organları vasıtasıyla bilgilendirilmektedir” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2010 Pazartesi 09:50:05
Güncelleme :15 Şubat 2010 Pazartesi 16:56:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?