18
Mayıs
2024
Cumartesi
GEDİZ - KÜTAHYA

Aile Hekimliği uygulaması başlıyor

GEDİZ’DE AİLE HEKİMLİĞİ’NE GEÇİŞ İÇİN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, Aile Hekimliği uygulamasına geçiş için İlçe Kaymakamlığı’nda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Besim Keleş ile birlikte yönettikleri toplantıda bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Toplum Sağlığı ve Aile Sağlığı için oluşturulan Aile Hekimliği uygulamasının Pilot Uygulama İllerinden olan Kütahya ve çevresinde 04.01.2010 tarihinde fiilen başlayacağını söyledi. Kaymakam Çorumluoğlu, “Aile Hekimliğine geçiş için ilgili tüm birimlerle el ele verip Toplum Sağlığı ve Aile Sağlığı için uygulamaya sokulan Aile Hekimliğini ilçemizde en iyi şekilde hayata geçireceğiz” dedi.

Daha sonra konuya ilişkin detaylı bilgiler veren İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Besim Keleş, 5258 Sayılı Aile Hekimliği Pilot Uygulaması Kanunu'na ilişkin altı başlık altında sıralanan geçiş uygulamasına dair ilgili tüm personelin görevlerini, usul ve esaslarını belirleyen hükümleri maddeler halinde anlattı.

Bilgilendirme toplantısına, Gediz Devlet Hastanesi, 1 ve 2 numaralı Sağlık ocakları, köy ve belde sağlık ocakları yetkilileri, ilçe daire amirleri, belediye başkanları ve mahalle muhtarlarından 50 kişi katıldı.

GEDİZ’DE AİLE HEKİMLİĞİ’NE GEÇİŞ İÇİN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2010 Cumartesi 14:26:05
Güncelleme :2 Ocak 2010 Cumartesi 17:56:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?