30
Mayıs
2024
Perşembe
GEDİZ - KÜTAHYA

AKP'li meclis üyesi hayatını kaybetti

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, akciğer rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi gören AK Parti İl Genel Meclisi üyesi emekli öğretmen Abdülkadir İlbay vefat etti.

1945 yılında Gediz’de doğan ve yurdun çeşitli yerlerinde öğretmenlik yaptıktan sonra Gediz Zafer İlköğretim Okulu’ndan 1994 yılında emekli olan Abdülkadir İlbay, 2 dönemdir AK Parti İl Genel Meclisi üyeliği yapıyordu. Evli ve 3 çocuk babası olan İl Genel Meclisi üyesi Abdülkadir İlbay, yakalandığı akciğer kanserine yenik düştü.
İlbay’ın Ulu Camii’nde kılınan cenaze namazına Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Kamil Saracoğlu, AK Parti İl Başkanı Şükrü Nazlı, Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, AK Parti Gediz İlçe Başkanı Ahmet Tan, İl Genel Meclisi üyeleri, partililer ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.


İlbay, dua ve gözyaşları arasında Gediz Mezarlığı'nda toprağa verildi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 13:33:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ABDULLAH ÜNAL.EMET İLMECLİS ÜYESİ IP: 88.250.224.xxx Tarih : 23.09.2008 00:26:02

merhum abdukkadir abim yaşamında çok mütevazı sessiz nezaketli konuşurken bile zarif , kişiliğe sahip bir insandı.hepbirlikte.kütahyanın bütün yatırımlarını elele vererek hakkı ve adaleti gözeterek,büyük projelere vesile olduk.4 yıllık bir mesai arkadaşlığımız olmasına rağmen bizler kendisini çok sevmiştik.onu şimdiden çok özleyeceyiz...merhum abimize CENAB-I ALLAHDAN rahmet dileriz.mekanın cennet olsun...abdulkadir abi.