18
Mayıs
2024
Cumartesi
GEDİZ - KÜTAHYA

Annesi DNA testi ile bulundu

Gediz İlçesi’nde, 26 Temmuz günü çanta içinde Gediz Kaymakamlığı bahçesine terk edilen 8 günlük bebeğin annesi DNA testi ile tespit edildi.

Gediz İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İbrahim Demir tarafından tesadüfen duyulan ağlama sesiyle fark edilen bebek, polislerce SSK Hastanesine teslim edilmişti. 3 kilo 400 gram ağırlığında sağlıklı bir kız çocuğu olduğu anlaşılan bebeğe hastane personeli "Biriz" adını vermişti. Annesi bulunamayan Biriz, Bursa Çocuk Esirgeme Kurumu’na yerleştirildi.

Gediz Cumhuriyet Savcılığı’nın yürüttüğü araştırmalarla Gediz SSK ve Devlet Hastaneleri kayıtlarından hareket eden polis, Biriz bebeğin annesini DNA testi ile belirledi. Bebeğin annesinin Çiğdem Uzun olduğu ortaya çıktı. Uzun’un, bir zamanlar kadın satıcılığı yaptığı iddiasıyla tutuklanan "Necla" takma adlı Mucube Aksayın’ın kızı olduğu öğrenildi.

Kan örneği alınan Çiğdem Uzun’un, yanında bulunan bir başka çocuğu göstererek, "Benim çocuğum yanımda. O çocuk benim değil" diyerek polisi yanıltmaya çalıştığı ve gerçeğin ortaya çıkacağı korkusuyla sonuçları beklemeden kayıplara karıştığı bildirildi.

Her iki çocuk ve Uzun’dan alınan kan örnekleriyle yapılan DNA testinde, bebeğin Çiğdem Uzun’a ait olduğu anlaşıldı. Uzun her yerde aranıyor.

Gediz
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2004 Pazartesi 16:44:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sevda günebakan IP: 195.175.37.xxx Tarih : 1.03.2005 17:04:56
hastane personeline ve özellikle Dr. Ergün KARADAĞ'ın başarısını tebrik ederim.