19
Mayıs
2024
Pazar
GEDİZ - KÜTAHYA

Bayram öncesi her eve bir poşet

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, belediyenin geçen yıl Kurban Bayramı öncesi gerçekleştirdiği her eve poşet dağıtma uygulamasının vatandaşlar tarafından benimsendiği bildirildi.


Kurban Bayramı'nda kesilen hayvanların atıkları yüzünden yaşanan çevre kirliliği ve kötü kokuların yayılmasını önlemek amacıyla geçen yıl her eve büyük boy poşet dağıtan Gediz Belediyesi, vatandaşlar tarafından benimsenen aynı kararı bu bayram öncesi de uygulayacağını duyurdu.

Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, kurban atıkları yüzünden yaşanan çevre kirliliğini önlemek amacıyla geçen yıl bayram öncesi yaptıkları poşet dağıtımını bundan sonra her yıl uygulayacaklarını söyledi. Uygulamanın vatandaşlar tarafından benimsenmesine çok sevindiklerini ifade eden Başkan Saraoğlu, “Her yıl düzenlediğimiz kurban bayramına özel poşet uygulamasını tekrar düzenliyoruz. Vatandaşlarımızın duyarlı hareket etmesiyle geçtiğimiz yıllarda geliştirdiğimiz her eve özel poşet uygulamasında daha temiz bir çevreyle karşılaştık. Vatandaşlarımızın kurban atıklarını bu poşetlere koymaları ve ekiplerimiz tarafından toplanan poşetlerin gerektiği gibi imha edilmesi ile yürütülen çalışma çevre ve insan sağlığı açısından büyük önem taşıyor. Bu uygulama birçok belediyeye örnek olmuş bir projedir. Üzerlerinde Gediz Belediyesi yazılı özel poşetlerin dağıtımı bayramdan önce gerçekleştirilecek. Vatandaşlarımızın konuya büyük hassasiyet göstermesi bizi çok sevindirdi” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 13:00:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?