18
Mayıs
2024
Cumartesi
GEDİZ - KÜTAHYA

Belediye işçileri zorla sendika değiştirdi

GEDİZ'DE BELEDİYE İŞ SENDİKASI'NA BAĞLI 120 İŞÇİNİN BASKI VE CEBİR YOLUYLA SENDİKA DEĞİŞTİRMEYE ZORLANDIĞI İDDİA EDİLDİ

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, Belediye İş Sendikasına bağlı 120 işçinin 'baskı ve cebir' yoluyla sendika değiştirmeye zorlandığı iddia edildi.

Belediye-İş Sendikası Kütahya Şube Başkanı Alaaddin Özçallı, konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, Gediz Belediyesi'nde çalışan şubesine bağlı 120 işçinin baskı ve cebir yoluyla sendika değiştirmeye zorlandığını söyledi.

Belediye-İş Sendikası Kütahya Şube Başkanı Alaaddin Özçallı, yaptığı yazılı açıklamada şu iddialara yer verdi: "15 Temmuz 2010 Perşembe günü saat 10.00'dan itibaren Gediz Belediye Başkanlığı işyerlerinde çalışan sendikamız üyesi işçiler Gediz Belediye Başkanı, Başkan Yardımcısı ve tüm işveren vekilleri tarafından Belediye İş Sendikamıza üye işçilere manevi cebir kullanılmak suretiyle, alın terlerinin karşılığı olan emekleri tehdit edilerek üyemiz işçilerin gözyaşları içinde istifa ettirilerek Hizmet İş Sendikası Denizli şubesine geçirilmiştir.

Belediye İş Sendikası tüm siyasi partilere eşit uzaklıkta, haksızlık ve zulüm kimden gelirse gelsin karşısında duran, eğilip bükülmeden kimseden talimat almayan, gücünü sadece işçiden alan bir sendikadır. Belediye Başkanlarının görevleri ise işçilerin sendika tercihlerine ipotek koymak değil, Şehrin eminliği yapmaktır. Belediye Başkanı Hizmet İş Sendikasının taşeronluğuna üstlenmek suretiyle Gediz'deki eminliğine gölge düşürmüştür. Gediz kamuoyunun bunu mutlaka gözden geçireceğinden hiç kuşkumuz yoktur.Sendikamız üyesi Gediz Belediye işçileri günlerdir Belediye İş Sendikalarında kalmak için onurlu bir mücadele vermesine rağmen her gün baskı ve tehditler artarak devam etmiştir. Baskı ve zulüm sendikamız üyesi sadece işçilerin değil aile ve çocuklarına da huzursuz etmiştir. Gediz Belediye Başkanına gelin işyerlerine sandık koyalım, referandum yapalım, sandıktan çıkan sonuca saygı gösterelim diye çağrıda bulundum ne yazık ki cesaret edemedi çünkü işçinin iradesinden korktu. Görünen o ki Belediye Başkanının demokrasi anlayışı özde değil sözdeymiş bu yaşananlar bunu ortaya çıkarmıştır. Gediz Belediye Başkanı ve ekibi 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak olan referandumdan 69 gün önce bu tutumuyla bireysel haklara olan antidemokratik duruşlarını ve demokratik anlayışlarını sergileyerek, Gediz kamuoyuna bu vesile ile ilan etmişlerdir. Belediye İş Sendikası bu zulüm karşısında yasalardan doğan hakkını sonuna kadar kullanmaya kararlıdır. Artık yasal süreç başlamıştır. İşverenin gücünü kullanarak, kendilerine sendika yerine koyanlara ise söylenecek bir söze bile değmezler."

Sendikanın hukuk bürosu tarafından yasal işlemin başlatıldığını kaydeden Belediye-İş Sendikası Kütahya Şube Başkanı Alaaddin Özçallı, 120 işçinin sahipsiz olmadığını, üyelerinin haklarını korumak için sonuna kadar mücadele edeceklerini ifade etti.

GEDİZ'DE BELEDİYE İŞ SENDİKASI'NA BAĞLI 120 İŞÇİNİN BASKI VE CEBİR YOLUYLA SENDİKA DEĞİŞTİRMEYE ZORLANDIĞI İDDİA EDİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2010 Cuma 12:43:04
Güncelleme :16 Temmuz 2010 Cuma 15:04:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?