29
Mayıs
2024
Çarşamba
GEDİZ - KÜTAHYA

Belediye'den botanik bahçe hediyesi

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, Dumlupınar Üniversitesi Gediz Meslek Yüksekokulu (GMYO)’na belediye tarafından botanik bahçesi yapıldı.


Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Gediz Belediyesi'nce okul kampusü içersinde Muratdağı’nda yetişen çiçek ve bitki türlerinden meydana getirilen botanik bahçesinin başta GMYO Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bölümü öğrencileri olmak üzere tüm okul öğrencilerinin yararlanması ve çevre güzelliği sağlanması amacıyla gerçekleştirildiğini söyledi. Şifalı suları, doğal zenginliği, çeşitli bitki ve hayvan türleri ile doğa harikası olan Muratdağı’ndaki 70’e yakın endemik bitki bulunduğuna işaret eden Belediye Başkanı Saraoğlu, “Bu bitkilerin korunması için Gediz Meslek Yüksekokulu ile işbirliği içerisine girdik. Bu çalışma ile birçok değerli bitkiye ulaştık. Bu bitkilerin korunması ve yok olmalarının önlenmesi ve bu konuda meslek Yüksekokulda eğitim alan öğrencilerin bu bitkileri yakından tanımaları için botanik bahçesi kurmaya karar verdik. Altyapısı tamamlanan botanik bahçesi bitkilerin yerleşiminden sonra kampus içerisinde en özel yer olacak. GMYO Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bölümü Öğretim Üyesi Hasan Basri Karayel öncülüğünde eğitim gören öğrencilerimize uygulamalı olarak daha iyi bir eğitim verilebileceği için büyük mutluluk duyuyorum” dedi.


GMYO Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bölümü Öğretim Üyesi Hasan Basri Karayel ise şunları söyledi: “Belediyemizin desteği ile gerçekleştirilen botanik bahçemiz 500 metre kare alanı kapsıyor. Proje amacımız Murat Dağında bulunan endemik bazı bitkilerin nesli kayıp olmak üzeredir. Biz bu bitkilerin bir kısmını yüksekokulumuzun yeni kurulan botanik bahçesinde yetiştirmeye çalışacağız. Bu şekilde murat dağında bulunan bitkilerin florasının kayıp olmasını da önlemiş olacağız."

iha
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 18:31:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?