19
Mayıs
2024
Pazar
GEDİZ - KÜTAHYA

Bin 800 ünite kan topladı

GEDİZ'DE BİN 800 ÜNİTE KAN TOPLADI

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, Kızılay Şubesi'nin 2009 yılında gerçekleştirdiği 7 kan kampanyasından bin 800 ünite kan toplandığı bildirildi.

2010 yılının ilk haftasında yaptıkları yılın birinci kan bağışı kampanyasında 205 ünite kan topladıklarını söyleyen Kızılay Gediz Şube Müdürü Halil Şengöz, 2009 yılında düzenledikleri 7 kan kampanyası ile 1800 üniteye ulaştıklarını bildirdi. 2009 yılında 4 kez gerçekleştirilen kampanyalara ilave olarak Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Gediz Meslek Yüksekokulu’nda 2, Tarhana Festivalinde 1 kampanya daha düzenlediklerini belirten Kızılay Şube Müdürü Halil Şengöz, toplam yıllık 7 kampanya ile 1800 ünite kan toplayabildiklerini ifade etti. Kızılay Şube Müdürü Halil Şengöz, “Şube ve ilçe halkı olarak gönüllülük esasına göre düzenli ve steril bir şekilde kan temini yapmada tam bir dayanışma sağladık. Kan bağışındaki başarımıza büyük destek veren ilçe halkı ile Kaymakamlık, Cumhuriyet Savcılığı, Belediye Başkanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü, Müftülük ve Kızılay Kütahya Kan Merkezi Müdürü Dr. Mehmet Ulusoy’a teşekkür ediyorum” dedi.

Kızılay Kütahya Kan Merkezi Müdürü Dr. Mehmet Ulusoy öncülüğünde yapılan kan kampanyasına büyük ilgi gösteren vatandaşlar kan verme yarışına girdiler. Kızılay Kütahya Kan Merkezi Müdürü Dr. Mehmet Ulusoy, kan vermenin insan sağlığına aykırı bir yanının bulunmadığını, bu güzel dayanışmanın tüm insanlığa yapılan en büyük bağışlardan biri sayıldığını söyledi. Dr. Mehmet Ulusoy, “Kanımızın yetmemesi kanınıza dokunuyorsa lütfen kan bağışı yapın. Kan bağışında ilçe halkının gösterdiği duyarlılığın muhafaza edilmesini takdirle karşılıyorum. Bu duyarlılığın yayılması halinde Türkiye’de kan sorunu yaşanmayacak” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2010 Pazartesi 10:02:02
Güncelleme :11 Ocak 2010 Pazartesi 11:22:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?