22
Mayıs
2024
Çarşamba
GEDİZ - KÜTAHYA

Borç sorgulama sistemi kuruldu

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, belediyenin resmi internet sitesinde kurulan borç sorgulama sistemi halkın hizmetine sunuldu. 

Gediz Belediyesi'nin resmi internet sayfası olan 'www.gediz.bel.tr' adresinden mükellef borcu sorgulama bölümüne giren vatandaşların su, emlak, kira, çevre temizlik ve ilan-reklam vergisi gibi borçlarını görebilecekleri belirtildi. Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, e-belediyecilik kapsamında kurdukları internet sayfasında belediye borçlarının sorgulanmasına olanak sağlayan sisteme girilmesi için Belediye Gelir Müdürlüğü'nün verdiği sicil numarasının yazılarak tıklamanın yeterli olduğunu söyledi. 

Belediye Başkanı Saraoğlu, "Vatandaşlarımızın internet üzerinden faturalarının ödeme tarihleri ve miktarları hakkında bilgi alabilmelerine imkan sağlayan borç sorgulama sistemi sayesinde zaman kaybının önüne geçmiş olduk. Sistemin, vatandaşlar tarafından gecikmelerin önüne geçmekte bir önlem olarak algılanılmasını istiyoruz. Çünkü geç kalma halinde ödenen gecikme bedellerinden kurtulmalarına imkan sağlamaktadır. Belediye olarak yenilik ve teknolojiyi halkın hizmetinde kullanmaya devam edeceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2007 Cuma 16:37:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?