18
Mayıs
2024
Cumartesi
GEDİZ - KÜTAHYA

Bu acıya yürek dayanmaz

Kütahya’nın Gediz İlçesi’ne bağlı Gökler Beldesi’ndeki kömür ocağında meydana gelen grizu patlamasında, hayatını kaybeden işçilerin cenazeleri ilçe merkezindeki camilere getiriliyor.

Gediz merkez Uluoymak Mahallesi’ndeki caminin gasilhanesine getirilen Ethem Eroğlu (27), Kadir Erdoğan (26), Fatih Gümüş (23) cenazeleri yakınlarının yüreklerini dağladı. Gökler Beldesi’nde oturan Ethem Eroğlu’nun 2 ay sonra baba olmaya hazırlandığı öğrenildi. Eşinin ölüm haberi 7 aylık hamile olan Mehbure Eroğlu’na doktor nezaretinde verildi. Genç kadının sürekli olarak doktor kontrolünde tutulduğu bildirildi. Eşi Kadir Erdoğan’ın cenazesi yıkanmak üzere Uluoymak camine geldiğinde ise kendisini tutamayan eşi Sultan Erdoğan (23), sabah eşini uyandırıp işe gönderdiğini belirterek, "Keşke ellerim kırılsaydı da göndermeseydim. O kadar kişi nasıl çıkaramadınız kocamı. Keşke ben girseydim çıkarırdım" diye feryat etti.

Nişanlanıp düğün hazırlığı yapan Fatih Gümüş’ün annesi ise, "Düğün için evin boyasını yeni yaptırdı. Oğlumun çeyiz bohçasını hazırlamıştım. Ben şimdi yalnız başıma nasıl yaşayacağım oğlum Fatih" diyerek ağladı. Patlamada hayatını kaybeden İsmail Güneri’nin (55) de 35 gün sonra emekli olacağı öğrenildi.

Tecrübeli işçilerden Mustafa Akdemir’in, 1994 senesinde Gediz Soylu Ocağı’nda üzerine vagon devrilmesi neticesi 180 metre sürüklendiği, uzun süre yoğun bakımda tedavi gördükten sonra iyileştiği öğrenildi. Gökler’deki kömür ocağına baştan alınmak istemeyen Akdemir’in, uzun uğraşlar sonucu işbaşı yaptığı öğrenildi. Kömür ocağında çalışan işçilerin aylık 380 milyon lira aldıkları, işe girebilmek içinde siyasileri devreye soktukları kaydedildi. Bu arada, patlama olan ocağın girişi sabah saatlerinde jandarma ve maden işçileri tarafından demir çubuklarla kapatıldı.

Hayatını kaybeden işçilerin namazı Gediz Ulucamii’nde öğle namazında kılınacak. Cenazeye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güleri’in de katılması bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2005 Cuma 11:03:14
Güncelleme :22 Nisan 2005 Cuma 13:39:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?