19
Mayıs
2024
Pazar
GEDİZ - KÜTAHYA

Çalışmalar sürüyor

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, 2008 yılında çarşı bölgesinde başlatılan enerji nakil hatlarını yer altına alma çalışması şehir içine kaydırıldı.

Resmi kurumlar, bankalar, ticaret ve esnaf erbabının bulunduğu çarşı merkezinde tamamlanan enerji nakil hatlarını yeraltına alma çalışmaları, ilçenin asıl ağırlığını oluşturan konutlar bölgesinde yeniden başlatıldı.

Yapılan çalışmalarla ilgili bir açıklama yapan Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, 02 Haziran 2009 tarihinde yapılan ihale sonunda Nahit Doğan Elektrik firmasınca yapımına başlanan enerji nakil hatlarının yer altına alınması çalışmalarının TEDAŞ ve Gediz Belediyesi tarafından ortaklaşa yürütüldüğünü söyledi. Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, yüklenici firma ile Gediz Belediyesi arasında imzalanan protokol gereğince kazı çalışmaları sebebiyle bozulan yolların asfalt ve kilit parke kaplamaları teslim edildiği şekilde tamir edilerek kendilerine teslim edileceğini belirtti.

Yer altı enerji nakil hattı çalışmalarının Salur Mahallesi Şehit Cavit Kaçmaz Caddesi-Sağlık Caddesi, Uluoymak Mahallesi ve İbrahim Efe Caddesi başta olmak üzere 3 ayrı bölümde gerçekleşeceğini ifade eden Belediye Başkanı Saraoğlu, bu güzergahların merkezi noktalarına yerleştirilecek olan yeni trafo merkezleriyle kayıpsız ve güvenli enerji dağıtımı sağlanacağını kaydetti.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2009 Cumartesi 16:49:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?