2
Haziran
2024
Pazar
GEDİZ - KÜTAHYA

Cemal'e Almanya'dan yardım eli

Gediz'de, 21 Nisan günü meydana gelen grizu patlamasında hayatını kaybeden 18 işçiden Musa Kartal’ın 12 yaşındaki oğlu Cemal’e, Almanya’da oturan bir gurbetçi, her ay 60 YTL gönderiyor.

Almanya’nın Bochum kentinde oturan yardımsever Türk vatandaşı Şule Türeci (63), izne geldiği İstanbul Moda’dan Kütahya Valiliği’ne bir mektup yazarak, öksüz kalan Cemal Kartal’a yardım etmek istediğini belirtti. Grizu patlamasından sonra gazetelerde gördüğü haberde ilköğretim okulu öğrencisi Cemal’in, babasının tabutu başında, "Şimdi bana kim harçlık verecek?" diye ağlarken çekilen fotoğrafından etkilendiği, ona yardım yapabilmek için Kütahya Valiliği’ne mektup yazdığı anlaşıldı. Türeci, yazdığı mektupta, Kütahya Valisi Aydın Güçlü’den kendisine bu konuda yardımcı olmasını, küçük Cemal’in ailesiyle tanışmak, onlara yardım etmek ve dertlerine ortak olmak istediğini ifade etti.

Gökler Beldesi’nde oturan Cemal, beş yaşındaki küçük kardeşi Behiye ve annesi Seher Kartal, Gediz Kaymakamlığı’na çağırıldı ve kendilerine yardım talebinde bulunan Şule Türeci’nin mektubundan bahsedildi. Daha sonra Cemal Kartal ve ailesi adına Ziraat Bankası Gediz Şubesi’nde bir hesap açıldı. İlköğretim 6. sınıf öğrencisi olan Cemal Kartal, kendisine yardımcı olan Şule Türeci’yi tanımak, onu yakından görmek ve evlerine konuk olmasını istediğini söyledi.

Okumak ve ülkeye yararlı bir vatandaş olmak istediğini belirten küçük Cemal, "Babam sağken, benim gibi yer altında zehirli gazlar içinde çalışan bir işçi olmanı istemiyorum demişti. Ben de onun öğüdünü tutup iyi bir meslek sahibi olarak kardeşim ve anneme bakmak istiyorum" dedi.

Türeci’ye yardım etmek istediği için teşekkür eden Seher Kartal, "Eşim ölmeden önce akrabaları vasıtasıyla çalışmak için Almanya’ya iki defa gitmek istedi ancak olmadı. Daha sonra onu çalışmak zorunda kaldığı madende kaybettik" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2005 Çarşamba 15:33:50
Güncelleme :20 Mayıs 2005 Cuma 18:18:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?