25
Mayıs
2024
Cumartesi
GEDİZ - KÜTAHYA

Devletin şefkat eli yoksula uzandı

GEDİZ SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI, 1 YILDA BİN 254 KİŞİYE GİYİM, 41 VATANDAŞA DA BARINMA DESTEĞİ YAPTI

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, Kaymakamlık ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca 2009 yılı içersinde 1254 kişiye giyim yardımı, 41 vatandaşa da barınma için konut edindirme ve konut bakımı desteği verildi.

Gediz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYD) Müdürü Macit Çulha, bu güne kadar birçok proje geliştirerek yardıma muhtaç vatandaşların eğitime, ekonomiye ve üretime kazandırılmasını sağlayan vakfın 2009 yılı için hazırladığı son projeleriyle krizle boğuşan vatandaşları rahatlattığını söyledi. 2009 yıl boyu uyguladıkları Sosyal Hizmet Projeleri kapsamında kurulan Sevgi Evi Mağazası’ndan fakir ve yardıma muhtaç bin 254 vatandaşa ayakkabı ve kıyafet yardımı yapıldığını belirten Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Macit Çulha, hayırsever vatandaşların bağışladığı giyim eşyalarının birçok kişiyi sevindirdiğinin bilinmesini ve dayanışmanın bu şekilde artmasını istediklerini ifade etti.

Sevgi Evi Mağazası’na yapılan bağışların ihtiyaç sahiplerine hızla ulaştırıldığını da kaydeden Vakıf Müdürü Çulha, “Diğer bir sosyal hizmet projesi olarak barınma yardımlarımız devam etmektedir. 2009 yılında yapılan çalışmalar sonucu 41 vatandaşımızın evini kış mevsimi girmeden bakım-onarım yaptırdık. Bakım-onarımla barınma ihtiyacını karşılamayacak durumda evi olanlar için ise, yeni yapım projeleri uyguladık. Barınma ihtiyaçlarını karşılayacak olan bu projelerimiz için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü tarafından 396 bin 300 TL kaynak gönderildi. Fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlarımızın sıcak bir ortamda yaşamlarını sürdürmeleri için çalışmalarımız devam edecek” dedi.

GEDİZ SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI, 1 YILDA BİN 254 KİŞİYE GİYİM, 41 VATANDAŞA DA BARINMA DESTEĞİ YAPTI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2010 Perşembe 13:09:04
Güncelleme :7 Ocak 2010 Perşembe 18:07:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?