19
Mayıs
2024
Pazar
GEDİZ - KÜTAHYA

Doğalgaz çalışmaları yeniden

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, bir süredir ara verilen doğalgaz çalışmaları yeniden başladı.

Çinigaz Doğalgaz Dağıtım A.Ş. firması tarafından önce Gediz Organize Sanayi Bölgesi’nde (GOSB) başlatılan ardından 2008 yılında şehir merkezine kaydırılan doğalgaz bağlantı çalışmalarına bir süre ara verilmişti. Şirketin 2009 yılı çalışma programı çerçevesinde Umurbey, Dayınlar, Uluoymak, Ergenekon, Özyurt, Gazikemal, Kumtaş ve Saygılar Mahallelerinde yürüteceği yeni çalışmalara aralıksız devam edileceği bildirildi.

Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, daha önce yapımına başlanan Uluoymak, Özyurt ve Dayınlar Mahallerinde doğalgaz abonesi olan ve kullanım talep eden abonelerin servis hatları yapımı ile başlayan yeni çalışmalarda bu mahallelerdeki Askerlik Şubesi, İmam Hatip Lisesi, Halk Eğitim Merkezi, İlçe Müftülüğü ve Adliye Lojmanlarına doğalgaz servis hattı yapımının tamamlandığını söyledi.

Kumtaş, Saygılar ve Gazikemal Mahallerinde ise komple hat yapımı gerçekleştirileceğini belirten Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, “İlçemizin bazı kesimlerinde kullanılmaya başlanılan doğalgaz çağın yakıtı olarak vatandaşlarımızdan beklenen talebi görmüştür. Firmaya müracaat ederek doğalgaz abonesi olan vatandaşlarımızın sayısı her geçen gün katlanarak çoğalmaktadır. Ana hat ve servis hatları yapımıyla yeniden başlayan çalışmalar yıl boyu devam edecek. Şehrimizin her mahallesinden gelen talep ve doğalgaz abonesi olarak kışa hazırlık yapmak isteyen vatandaşlarımız ile resmi kurum ve kuruluşlar için yetkili firma çalışmalarını hızlandırmıştır. Çağımızın yakıtı olarak bilinen doğalgaz, çevre ve hava kirliliğinin önlenmesi amacıyla tercihli yakıt olarak ilk sırada yer almaktadır. Bu güzel tercihin gerçekleşebilmesi için ana arter ve ara sokaklarımızda yapılan doğalgaz kazı çalışmalarından dolayı vatandaşlarımızın sabırlı olmalarını rica ediyoruz” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 11:18:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?