18
Mayıs
2024
Cumartesi
GEDİZ - KÜTAHYA

Dört dörtlük Devlet Hastanesi

Gediz Devlet Hastanesi, tüm donanımıyla yenilendi. Devlet Hastanesi’nde manüel ameliyat masalarının yerine 2 adet elektro hidrolik ameliyat masası, 1 adet anestezi cihazı, 1 adet yoğun bakım monitörü ve ameliyat lambası alınarak, ameliyathane yenilendi.

Kadın hastalıkları ve doğum kliniğine alınan kriyoterapi cihazıyla kadın hastalarında en önemli tedavilerin de yapılmaya başlandığı bildirildi. Hastaneye yeni alınan cihazla akciğer hastalarının fonksiyon testlerinin yapılabildiği, koroner yoğun bakım ünitesi monitörlerinin de yenilenerek, çok fonksiyonlu monitörlerle hasta takibi yapılacağı kaydedildi. Ayrıca 1 adet 6 kanallı EKG cihazı alınarak, EKG cihaz sayısının 4’e çıkarıldığı, KBB Kliniği’ne de mikroskop alınarak hassas kulak ameliyatlarının yapılabilmesinin mümkün hale getirildiği belirtildi.

Devlet Hastanesi Müdürü Önder Kıcıroğlu, özel odalara 6 adet yeni yoğun bakım karyolası, televizyon ve buzdolabı alındığını, hastanenin tüm servislerinin yatak, etajer yemek rafları ile nevresimleri yenilendiğini söyledi. 16 adet bilgisayar alınarak otomasyon sisteminin tüm hastane birimlerini içine alacak şekilde genişletildiğini, yakın zamanda hastane polikliniklerindeki kayıt defterleri kaldırılıp hastaya ait tüm bilgilerin kısa bir zaman içinde elektronik ortamda arşivlenecek duruma getirildiğini ifade eden Kıcıroğlu, bunun yanında hasta taşıma sandalyeleri, travma sedyesi, taşıma sedyeleri alınarak kullanılmaya başlandığını, laboratuardaki otoanalizör cihazının da daha büyük bir cihazla değiştirildiğini bildirdi.

Sağlık Bakanlığı’ndan yeni verilen 1 adet 112 acil ambulansla hastanede ambulans sayısının 3’e çıktığı, ayrıca 1 adet hizmet aracının hibe yoluyla verildiği açıklandı. Müdür Kıcıroğlu, yenilenen hastanenin kalite ödül belgesi almaya hazırlandığını ve halka hizmet için hastane olarak iddialı olduklarını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2005 Salı 16:21:16
Güncelleme :13 Mayıs 2005 Cuma 13:38:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?