18
Mayıs
2024
Cumartesi
GEDİZ - KÜTAHYA

Duble yol ihaleye çıkıyor

KÜTAHYA-GEDİZ-UŞAK KARAYOLU BÖLÜNMÜŞ YOL’A DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR

Ulaştırma Bakanlığı tarafından iki yıl önce Bölünmüş Yol onayı çıkartılan Kütahya-Gediz-Uşak Karayolu’nun yapımı için ihaleye gidileceği bildirildi.

Yol projesi hakkında bir açıklama yapan Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Ulaştırma Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğünce 6 Mart 2008 tarihinde 2x2 Bölünmüş yola dönüştürülmesi için onay verilen Kütahya-Gediz-Uşak Karayolu’nun 2010 yılı yatırım programına alındığını söyledi. AKP Kütahya Milletvekili Soner Aksoy’un girişimleri ile 2x2 Bölünmüş yol kapsamına alınan Kütahya-Gediz-Uşak Karayolu yapımı için proje ihalesi düzenleneceğini belirten Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Kütahya-Afyon Karayolu’nda yapımı devam eden köprülü kavşaktan itibaren 2x2 Bölünmüş yol kapsamına alınan yolun ilk etabı olarak 35 kilometrelik bölümünün proje ihalesinin yakında yapılacağını bildirdi.

Başkan Saraoğlu, “2010 yılı yatırım programına dahil edilen yolun yapımı için önümüzdeki günlerde proje ihalesine gidiliyor. Düzenlenen ihalenin ardından projelerin hayata geçirilmesi için yapım ihalesine gidilerek ilçemizin ulaşım sorunu tamamen ortadan kalkacak. Ulaştırma Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü tespitlerine göre; bölünmüş yol olarak talep edilen Kütahya-Gediz-Uşak Karayolunun, mevcut trafik hacimleri göz önüne alındığında Kütahya-Çavdarhisar 1652, Gediz kesiminde 3088, Gediz-Uşak kesiminde 2625 taşıt/gün olarak belirlenmiştir. Gediz Organize Sanayi Bölgesinde üretilen sanayi mallarının, Emet ilçesindeki Bor İşletmelerinin, Simav İlçesindeki Orman Endüstri ürünlerinin, Kütahya merkezdeki Seramik Ürünlerinin ihracatı için İzmir Limanına Ulaşmasında kullanılan tek Karayolu güzergahının burası olduğunu göreceksiniz. Bu kadar ciddi öneme sahip olan karayolunu en hızlı şekilde Bölünmüş Yol’a dönüştürerek bölgeyi her yönden rahatlatmalıyız” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2010 Perşembe 11:32:03
Güncelleme :22 Ocak 2010 Cuma 13:37:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?