27
Mayıs
2024
Pazertesi
GEDİZ - KÜTAHYA

Erdoğmuş Göleti'ne 6 bin alabalık

ERDOĞMUŞ GÖLETİ'NE 6 BİN ADET ALABALIK BIRAKILDI

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, Erdoğmuş Göleti'ne Kaymakamlık desteği ile 6 bin adet yavru alabalık bırakıldı.

Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, İlçe Kaymakamlığınca desteklenen alabalık üretme projesiyle bölgedeki göletlerde yetiştirilen çeşitli balık türlerinin alabalığa dönüştürüleceğini söyledi.

Bu güne kadar Erdoğmuş Göletinde yetişen değişik balık cinslerinden istifade edildiğini belirten Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, dönüşüm projesiyle daha kıymetli olan alabalık cinsine yöneldiklerini bildirdi.

Proje kapsamında Erdoğmuş Göletine salınan 6 bin adet alabalıkla göletteki hakimiyetin birkaç yıl içersinde tamamen alabalığa dönmesinin beklendiğini ifade eden Kaymakam Çorumluoğlu, “Salınan alabalıkların büyümesi ve üremesi için uzmanlarca bir yıllık bir süreye ihtiyaç olduğu söyleniyor. Bu nedenle gölette balık avlamayı yasakladık. Gelişimini tamamlayan alabalıkların üremeye başlamasıyla avlanmayı serbest bırakacağız. Balık avlama hobisi olan vatandaşlarımızı daha zevkli ve bol av yapacakları günlere kadar sabırla beklemelerini istiyoruz. Önümüzdeki günlerde, dönüşüm projesi kapsamına giren Gümele Göletine de bir miktar alabalık salmayı düşünüyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2009 Pazartesi 11:08:03
Güncelleme :23 Kasım 2009 Pazartesi 11:37:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?