18
Mayıs
2024
Cumartesi
GEDİZ - KÜTAHYA

Faciadan, izinli olduğu için kurtuldu

Gediz'e bağlı Gökler Beldesi’nde meydana gelen ve 18 işçinin hayatını kaybettiği grizu faciasından 1 gün önce özürlü çocuğunu doktora götürmek için izin alan maden işçisi, bu sayede ölümden kurtuldu.

Edinilen bilgiye göre, 2 çocuk sahibi Hasan Batı (29), spastik özürlü olan 4 yaşındaki oğlu Cemalettin’i Ankara’da tedavi ettirmek için, grizu patlamasından bir gün önce iş yerinden izin alarak ayrıldı. Faciada hayatını kaybeden arkadaşlarıyla aynı vardiyada çalışan Batı, izinli olduğu için ölümden kurtuldu. Oğlunun hastalanmasının kendisinin hayatını kurtardığını belirten Batı, ölen işçilerden Mehmet Çelen ile komşu olduğunu kaydetti.

Komşusunun evinden yükselen feryatları duydukça içinin burkulduğunu ve büyük acı çektiğini söyleyen Batı, "Eğer oğlumu tedavi ettirmek için izin almamış olsaydım, ben de diğer arkadaşlarım gibi feci şekilde can verecektim. Çocuklarım yetim kalacak, eşim de şu an göz yaşı döküyor olacaktı" dedi.

Hasan’ın babası Cemalettin (65) ile annesi Ayşe Batı (60), "Oğlumuz iyi ki torunumuzun tedavisi için izin almış. Allah’a bunun için çok şükrediyoruz. Ancak komşumuz Mehmet Çelen için çok üzülüyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2005 Çarşamba 14:42:49
Güncelleme :29 Nisan 2005 Cuma 14:58:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?