16
Mayıs
2024
Perşembe
GEDİZ - KÜTAHYA

Gediz doğalgazına kavuşuyor

Kütahya'nın Gediz ilçesinde 6 aydır devam eden doğalgaz dağıtım istasyonu kurma ve bağlantı çalışmaları sonucu, ilçeye gaz verme aşamasına geldiği bildirildi. 

Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Uşak-Kütahya illeri arasındaki BOTAŞ doğalgaz ana boru hattından Gediz ilçesine gaz alımı için Dörtdeğirmen köyü yakınlarında kurulan ve yapım çalışmaları tamamlan RMS-A Basınç Düşürme ve Dağıtım İstasyonu'na doğalgaz verilmeye başlandığını söyledi. Tamamlanan çalışmaların ilçe için çok önemli bir aşamaya geldiğini kaydeden Başkan Saraoğlu, "Doğalgaza kavuşma sevincini kısa bir süre sonra yaşayacak olan Gediz, istasyondan ilçeye gaz verecek olan vanayı ağustos ayında açacak. Diğer taraftan, istasyondan ilçe ile Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) doğalgaz taşıyacak olan boru hatlarının döşenmesi devam ediyor. Yıl içersinde ilçe ve OSB'de doğalgaz kullanımı başlayacak. Doğalgaz kanunu gereğince ülkemizde doğalgaza kavuşan ilk ilçe olarak adını yazdıran Gediz'in temiz havaya kavuşması ve her bakımdan gelişerek sıçrama yapması için önemli bir dönüm noktası oluşmuştur" dedi. 

RMS-A Basınç Düşürme ve Dağıtım İstasyonu'nda Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu'na yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Çinigaz Doğalgaz A.Ş. Kütahya Müdürü Kaya Zeytin, Botaş hattından Gediz'e gaz almak üzere gerekli vananın bağlantı işleminin gerçekleştirildiğini, hattan hot-tap işlemi ile branşman alınarak sistemin ilçeye gaz vermeye hazır duruma getirildiğini bildirdi. Müdür Kaya Zeytin, RMS-A istasyonu çıkışından itibaren Gediz OSB ve şehir girişine doğalgaz taşıyacak boru hattının bir taraftan tamamlanmaya çalışıldığını, bu yıl içinde OSB ile Gediz'de doğalgaz kullanılmasının mümkün olacağını ifade etti.
iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2007 Perşembe 11:36:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zekeriyya özdemir IP: 85.100.4.xxx Tarih : 26.06.2007 16:28:22
ya olay güzelde çok yakında ılıca kaplıcaları var oradan gelecek sıcak su ile gediz in ısınma problemi rahatlıkla çözülebilirdi.hem halk daha ucuza ısınırdı. yine bu düşünülsün.