18
Mayıs
2024
Cumartesi
GEDİZ - KÜTAHYA

Gediz Göleti yatırım programına alındı

GEDİZ GÖLETİ VE SULAMA PROJESİ İHALESİ 2010 YILI YATIRIM PROGRAMINA ALINDI

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, Muhipler bölgesine yapılması kararlaştırılan Gediz göleti ve sulama projesinin 2010 yılı yatırım programına alındığı bildirildi.

AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, Kütahya çevresine yapılması planlanan DSİ yatırımları için 7 milyon 377 bin 614 TL ödenek ayrıldığını söyledi. Bölgede 2010 yılı DSİ yatırım programına alınan projeler hakkında bilgi veren Milletvekili Soner Aksoy, Gediz Göleti ve Sulama projesi ile birlikte ilçeye bağlı Yağmurlar Göleti, Gümüşlü Sulama Projesi, Altınkent, Yunuslar, Gökler ve Fırdan Beldeleri Taşkın Koruma, Hisarcık Hasanlar, Altıntaş Beşkarış, Aslanapa Kureyşler Barajları, Aslanapa Çalköy ve Çamırdak Köyleri Taşkın Koruma, Emet İlçesi Örencik Sulama Göleti, Emet Konuş Köyü Göleti, Emet Günlüce ve Bahalar Köyü Taşkın Koruma, Şaphane İnceğiz Köyü Taşkın Koruma, Tavşanlı Uluçam ve Şenlik Göletleri, Simav Söğüt Göleti ile Muradinler Taşkın Koruma ve Hisarcık Güldüren Köyü Göleti projelerinin 2010 yılı DSİ yatırım programına alındığını bildirdi.

Toplam 22 adet proje için 7 milyon 377 bin 614 TL ödenek ayrıldığını belirten Milletvekili Aksoy, Kütahya ve çevresine büyük kalkınma sağlayacak olan projelerin en kısa zamanda hayata geçirilmesi için gece gündüz çalışacaklarını ifade etti.

Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, İlçenin Muhipler Mahallesi mevkiinde yapımı planlanan ve bölgenin en çok su tutma kapasitesine sahip olacak olan Gediz Göleti ve sulama projesinin hayata geçirilmesi ile bölgede sulu tarıma geçişin amaçlandığını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2010 Perşembe 10:05:01
Güncelleme :8 Nisan 2010 Perşembe 12:36:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?