18
Mayıs
2024
Cumartesi
GEDİZ - KÜTAHYA

Gediz kömürü, şeker fabrikalarında kullanılacak

Gediz'de, linyit kömürünün sanayide kullanılması için iş ve siyaset çevreleri tarafından bir dizi çalışma başlatıldı.

AKP Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, AKP Gediz İlçe Teşkilatı Başkanı Ahmet Tan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Dönmez ve Gediz havzası kömür üreticilerinden oluşan bir heyet, ilçe ekonomisinin bel kemiğini oluşturan Gediz kömürlerinin daha iyi değerlendirilebilmesi için, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na ziyarette bulundu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Toplantı Salonu’nda Maden İş Genel Başkan Yardımcısı Murat Bekem’in de katıldığı heyet toplantısında, Bakan Hilmi Güler ile Gediz linyit kömürlerinin daha iyi değerlendirilmesi görüşüldü.

Toplantıdan sonra görüşmelerle ilgi bir açıklama yapan Milletvekili Aksoy, "Bakan Hilmi Güler, Gediz İlçesi’nin çok kuvvetli, bilgili ve aktif bir heyete sahip olduğunu belirtti ve Gediz kömürünün daha iyi koşullarda değerlendirilmesi için kömür üreticilerinin kükürt oranı düşük bukeflece veya paçal yapmaları gerektiğini, önümüzdeki sezon itibarıyla Gediz’de bu konunun uygulanması için gerekli girişimlerde bulunacaklarını ifade etti" dedi.

Bakan Hilmi Güler, Gediz kömürünün şeker fabrikalarında değerlendirilmesi önerisi götüren heyete, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun ile görüşülmesinin uygun olduğunu belirtti.
Heyetin, Sanayi ve ticaret Bakanı Ali Coşkun ile önümüzdeki günlerde yapacağı görüşmelerde Gediz kömürünün daha iyi değerlendirilmesinde önemli aşamalar kaydedileceği ifade edildi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2005 Salı 15:19:47
Güncelleme :1 Temmuz 2005 Cuma 15:11:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali kızltan IP: 88.236.0.xxx Tarih : 22.05.2008 14:27:58

slm arkadaslar bn gedız goklere maden ocagında calısmaktayım ve komur ucuz oldugu ıcın ucretlerımız az ve gedızde ki komurleın degerlendırmesı gerekmektedır