18
Mayıs
2024
Cumartesi
GEDİZ - KÜTAHYA

Gediz MYO büyüyor

Gediz'de, Meslek Yüksek Okulu’nun yeni hizmet binasıyla Atatürk büstü törenle açıldı. Aynı gün yapılan giyim kermesi gezildi ve yeni ders yılına hazırlanması planlanan 12 derslikli binanın da temeli atıldı.

Törende konuşan Gediz Merkez Yüksek Okulu (MYO) Müdürü Ömer Karakaş, okulun tanıtımını, ihtiyaçlarını ve bugünkü durumunu anlattı. Daha sonra kürsüye gelen Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Güner Önce, DPܒnün bin 300 personel, 700 öğretim elemanı, 26 bin öğrencisiyle büyük bir üniversite olduğunu, 14 meslek yüksek okulu arasında büyük öneme sahip olan Gediz MYO’nun, 418 bin metrekare alanda hizmet verdiğini belirtti.

Rektör Önce, öğrenci sayısı 560 olan yüksek okulda Tekstil, Deri Konfeksiyon, Muhasebe, Pazarlama ve İşletme bölümleriyle eğitim verildiğini, 2005-2006 ders yılına hazır hale getirilecek olan yeni dersliklerle önümüzdeki yıl 1000 öğrenci alacaklarını söyledi.

Üniversite Senatosu’nda kabul edilen Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Teknolojisi, Bilgisayar Destekli Moda Tasarımı gibi 2 programın daha konulacağını ifade eden Önce, Muratdağı ve Ilıca Kaplıcaları’ndaki yarım kalan otellerin üniversiteye devrinin tamamlanmasıyla, Gediz’de Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu da açılabileceğini vurguladı. Bütün bunların gerçekleşmesi halinde Gediz’de önemli gelişmeler yaşanacağını söyleyen Rektör Önce, Kaymakam Ali Nazım Balcıolu, Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Gediz Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Dönmez, İşadamları İbrahim Başol, Nizamettin Çoban, Kadir Azmioğlu ve Gedizli yardımseverlere, yüksek okula katkılarından dolayı plaket verdi.

Gediz MYO öğrencilerinin hazırladığı defile izlendikten sonra Atatürk büstü açıldı ve yeni yapılacak olan dersliklerin temeli atıldı. Ardından öğrenciler tarafından hazırlanan giyim kermesi açıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2005 Salı 13:06:02
Güncelleme :31 Mayıs 2005 Salı 11:55:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?