24
Mayıs
2024
Cuma
GEDİZ - KÜTAHYA

Gediz yasta: Faciada 18 ölüm

Kütahya’nın Gediz İlçesi’ne bağlı Gökler Beldesi’ndeki kömür ocağında meydana gelen göçükte hayatını kaybedenlerin sayısı 18’e yükseldi.

Kurtarma ve sağlık ekipleri tarafından çıkartılarak Gediz Devlet ve Gediz 82. Yıl Hastaneleri’nin morguna götürülen işçilerin otopsileri tamamlandı. Kömür madeninde, Zonguldak, Kütahya, Tavşanlı, Tunçbilek’in yanı sıra bölgedeki yerel kurtarma ekiplerinin çalışmalarıyla göçük altından çıkarılanların sayısı 18’e yükseldi. Gediz Devlet Hastanesi’nde bulunan Musa Kartal, İsmail Üner, Mustafa Akdeniz, Ramazan Atak, Rüştü Söyler, Mehmet Özdemir, Nazım Özdoğan, Fatih Gümüş, İbrahim Kırlı ve Kadir Ertürk ile Gediz 82. Yıl Devlet Hastanesi’nde bulunan Yüksel Dağcı, Ahmet Ertürk, Lokman Örten, Ahmet Asal, İbrahim Atmaca, Mehmet Çevik ve Erhan Erten’in otopsileri tamlanarak cenazeleri ailelerine teslim edilmeye başlandı.

Ocakta Maden Mühendisi olarak görev yapan ve işe 2 ay önce girdiği belirlenen Türker Öztürk ise otopsisi tamamlandıktan sonra toprağa verilmek üzere memleketi Kırşehir’e gönderildi. Öztürk’ün, öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler’i de katılacağı öğrenildi. Patlamaya ilişkin kısa bir açıklama yapan Güler, olayda ihmal olup olmadığının araştırılacağını belirtilerek, ölenlerin yakınlarına baş sağlığı diledi.

Öte yandan, Gediz 82. Yıl Hastanesi’nde tedavisi süren Sülemna Koç’un Uşak Devlet Hastanesine sevk edildiği, diğer yaralı Emrulah Ölmez’in de sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2005 Cuma 10:50:15
Güncelleme :22 Nisan 2005 Cuma 13:39:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?