22
Mayıs
2024
Çarşamba
GEDİZ - KÜTAHYA

Gediz'de 'Eğitime Destek Kampanyası'

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, belediye tarafından 'eğitime destek kampanyası' çerçevesinde başlatılan burs ve eğitim yardımları geliştiriliyor.

Dumlupınar Üniversitesi Gediz Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile sıkıntılarını görüşen Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, eğitimin en önemli konuların başında geldiğini, ülkenin geleceğine yön verecek olan öğrencilerin eğitime büyük önem vermeleri gerektiğini söyledi.

Belediyenin Eğitime Destek Kampanyası çerçevesinde geçen yıl 41 öğrenci ile başlattığı burs uygulamasının 2007 yılında 72 öğrenci sayısına ulaştığını belirten Başkan Saraoğlu, başarılı öğrencilere destek olmak amacıyla verilen eğitim burslarının her yıl katlanarak devam edeceğini bildirdi. Başkan Saraoğlu, "Daha önce ilçemizde başlattığımız eğitime destek kampanyası ile tüm okullarımız ve öğrencilerimize yönelik çeşitli yardımlarımız oldu. Burs verme desteğin sadece bir parçasıdır.

Bir eğitim vakfı oluşturarak, araç gereç bakımından eksiği bulunan okullarımız ile ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin eğitimlerine vakıf yoluyla destek olmak amacındayız. Bu konuda sizlerin önerilerine açığız ve oluşturduğumuz vakıfta sizlerinde görev almasını istiyoruz. Sizlere verdiğimiz bursun miktarı maddi açıdan önemli bir miktar olarak değerlendirilmeyebilir. Ama bu uygulamaları geliştirip zamanla vakfa dönüştürerek Gediz'in kendi doktorunu, öğretmenini kısacası kendi insanını kendisi yetiştirir hale gelmesini arzuluyoruz. Göreve geldiğimiz günlerde 400 öğrenciyle eğitime devam eden Gediz Meslek Yüksekokulu'nu destekledik. Okulumuza ek bina yaparak eğitim seviyesinin yükselmesi yanında öğrenci sayısını da artırdık. Gelecekte 5 bin öğrenci kapasitesini hedeflediğimiz okulumuzun 2007-2008 eğitim öğretim yılında 2 bin öğrenci kapasitesine ulaşacağını tahmin ediyoruz. Verdiğimiz destekle Gediz Meslek Yüksekokulu eğitim kampusu haline gelmiştir" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2007 Pazartesi 16:06:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
coşkun yalıcı IP: 85.106.247.xxx Tarih : 25.09.2007 14:51:37

benim çocuğum dumlupınar üniversitesi gedis Meslek yüksek okulunu kazandı.Şimdi gedizde gediz ilçesi güzel hoş ama tek bir eksiği var çocuklarımızın barınması için kalacak yurdu yok evler çok pahalı buna bir çözüm bulursanız çok memnun oluruz.ben bu yazıyı yozgat ın çayıralan ilçesinden yazıyor ve cevabınız bakliyorum