18
Mayıs
2024
Cumartesi
GEDİZ - KÜTAHYA

Gediz'de kurtarma çalışmaları devam ediyor

Gediz'e bağlı Gökler Beldesi’ndeki kömür ocağında meydana gelen patlamada, 18 ila 20 işçinin göçük altında olduğu bildirildi. Patlama sonucu yaralanan 2 maden işçisi, Gediz Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Alınan bilgiye göre, Ankara Madencilik’e ait kömür ocağında, saat 13.00 sıralarında grizu patlaması meydana geldi. Patlama sonucu 18 ila 20 işçinin göçük altında kaldığının tahmin edildiği açıklandı. Olayın ardından Kütahya Merkez ile Er Eğitim Tugay Komutanlığı, Gediz ve Simav İlçe Devlet Hastaneleri’nden 8 adet ambulans bölgeye sevk edildi. Kurtarma çalışmalarına Gediz İlçe Sivil Savunma Kurtarma ekipleri katılıyor. Gediz Kaymakamı Ali Nazım Balcıoğlu da çalışmaları yönlendirmek üzere Gökler Beldesi’ne gitti. Kütahya Merkez ile Tunçbilek Sivil Savunma ekiplerinin de bölgeye sevk edildiği öğrenildi.

Gediz 82. Yıl Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan maden işçileri Süleyman Koç ile Emrullah Ölmez’in genel durumlarının iyi olduğu bildirildi. Ocağın dışında olan işçilerin patlamanın etkisiyle yaralandıkları kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2005 Perşembe 15:47:25
Güncelleme :21 Nisan 2005 Perşembe 17:59:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?