1
Haziran
2024
Cumartesi
GEDİZ - KÜTAHYA

Gediz'de kurtuluş coşkusu

Kütahya'nın Gediz ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 86. yıl dönümü törenlerle kutlandı.


Saat 09.30'da Gediz Kaymakamlığı önünde bulunan Atatürk Büstü'ne çelenk koyma töreniyle başlayan kurtuluş kutlamaları saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile devam etti. Daha sonra Cumhuriyet Caddesi'ndeki belediye hizmet binası önüne gelen protokol heyeti, belediye önünde hazırlanan kutlama törenlerini tüm Gediz halkı ile birlikte izledi.


Törene Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Üsteğmen Gökhan Tufan ve Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Seyyid Kutup Özdem, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Törende bir konuşma yapan Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, İlçenin kurtuluş gününün anlam ve önemini, İstiklal Savaşında şehit ve gazilerimizin yeri ve önemini örneklerle anlattı.


Öğrenciler tarafından şiirler okunduktan sonra Mutafa Necip Alayeli Anadolu (MNA) Lisesi Halk Oyunları Ekibinin gösterisinin ardından ilçedeki tüm okullar ile kamu kuruluşları ve özel kuruluşlara ait araçların katıldığı tören geçişi yapıldı.
Kaymakam Çorumluoğlu, Garnizon Komutanı Tufan ve Belediye Başkanı Saraoğlu, gün dolayısıyla yapılan tebrikleri kabul ettiler.

iha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 17:15:36
Güncelleme :1 Eylül 2008 Pazartesi 17:22:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?