18
Mayıs
2024
Cumartesi
GEDİZ - KÜTAHYA

Gediz’den 40 ülkeye ihracat

GEDİZ’DEN 40 ÜLKEYE İHRACAT

Kütahya'nın Gediz Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) faaliyet gösteren İç Ege Giyim Sanayi firmasanın 40 ülkeye ihracat yaptığı bildirildi.

Gediz İlçesini ziyaret ederek okul ve bazı sanayi tesislerinde incelemelerde bulunan Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe Gediz Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren ve Gediz’den 40 Ülkeye ihracat yapan İç Ege Giyim Sanayi, BTK Seramik ve Egemar Mermer Sanayi fabrikalarını gezerek gerçekleştirilen üretim, istihdam ve pazarlama konularında şirket yöneticilerinden ayrıntılı bilgiler aldı.Bu kuruluşlardaki ziyaretini tamamlayan Vali Şükrü Kocatepe daha sonra Alpino Mobilya firmasına ait inşaatı inceledikten sonra GOSB' den ayrılarak, bu yıl içinde tamamlanarak üretime geçmeyi hedefleyen 6 motordan 54 megavatlık elektrik üretecek olan HG Doğalgaz Çevrim İstasyonuna gezdi ve yetkililerden istasyondaki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, "Gediz Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırımlar hızla devam etmekte olup OSB’nin kurulu bulunduğu 103 hektar alanda muhtelif büyüklükteki 35 adet sanayi parselinden 30 adedi 22 sanayiciye tahsis edilmiştir. Geçtiğimiz dönemde 16 boş sanayi parseli var iken şu anda 4’e düşmüştür. Tahsisi yapılan parsellerde 11 tesis üretime başlamış, 3’nün inşaatları devam etmekte, 8 adedi proje safhasındadır. Tahsisi yapılan parsellerde 10.2 milyon TL yatırım yapılmış, 50 milyon TL’lik yatırım yapılması beklenmektedir. Üretime geçen tesislerde geçtiğimiz dönemde 168 kişi istihdam edilirken bu rakam şu anda 260 kişiye yükselmiş ve muhtemel yatırımların faaliyete geçmesiyle yaklaşık 800 kişinin bölgede istihdam olunması beklenmektedir" dedi.

Vali Kocatepe'nin işletmelere yaptığı ziyaretlerde Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Erhan Ar da hazır bulundu.

GEDİZ’DEN 40 ÜLKEYE İHRACAT
GEDİZ’DEN 40 ÜLKEYE İHRACAT
GEDİZ’DEN 40 ÜLKEYE İHRACAT
İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2010 Perşembe 11:27:00
Güncelleme :9 Temmuz 2010 Cuma 00:41:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?