24
Mayıs
2024
Cuma
GEDİZ - KÜTAHYA

Gediz'e rekor yatırım

Gediz Belediye Başkanı Mehmet Ali Saraoğlu, bu yılki bütçeyi 5.5 milyon YTL’ye yükseltip, Ankara’dan alacakları 11.5 milyon YTL’lik ödenek ile de ilçede 17 milyon YTL’lik yatırım hedeflediklerini söyledi. 
 
Gediz’de 4 milyon YTL’lik duble yol, 6 milyon YTL’lik toplu konut ve 1.5 milyon YTL’lik de Organize Sanayi Bölgesi projelerine devletten ödenek alacaklarını anlatan Başkan Saraoğlu, diğer kısmının ise belediye gelirlerinden temin edileceğini açıkladı.

Belediye Kültür Salonu’nda düzenlenen "Halkla İç İçe Toplantısı"nda halka hitaben bir konuşma yapan Gediz Belediye Başkanı Mehmet Ali Saraoğlu, 8 aylık hizmet döneminde belediyenin gerçekleştirdiği çalışmaları anlattı.

İlçeye bugüne kadar böyle bir yatırım imkanı gelmediğini, enflasyonun düşmesiyle İller Bankası payının da arttığını ve Gayri Safi Milli Hasıla’nın yükselmesiyle belediyenin daha çok gelişeceğini ifade eden Başkan Saraoğlu, TOKİ’nin ilçede yapacağı 250 konut ve Muhipler Göleti ile Ilıca Kaplıcası Jeotermal projelerinin de yakında hayata geçirileceğini söyledi.

Belediye kasasından aylık 300 bin YTL üzerinde mutat harcama olduğunu, İller Bankası’ndan gelen 150 bin liralık lira payın yetmediğini ve buna rağmen belediyenin kendi gayretleriyle yeni yatırımlar yapabildiğini hatırlatan Başkan Saraoğlu, "Aşırı borç yükü ile devraldığımız belediye bütçesi her ay 100 bin YTL üzerinde açık veriyor. 1 milyon YTL 293 bin YTL borçla devralınan belediyenin giderlerini azaltıp gelirlerini artırarak önemli ölçüde borç tasfiye ettik" dedi.

Devraldıkları mali tablonun hiç de sağlıklı olmadığını vurgulayan Başkan Saraoğlu, dar bir bütçeyle geçen 2004 yılını atlattıklarını, ancak, bu borç yükünden yeni projelere destek vererek çıkabileceklerini ve 2005 yılının değişim yılı olacağına inandığını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2005 Çarşamba 13:22:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?