30
Mayıs
2024
Perşembe
GEDİZ - KÜTAHYA

Gediz'e spor okulu kurulacak

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, spor okulu kurulması için çalışma başlatıldı. Gediz Kaymakamlığı’nda yapılan İlçe Spor Güvenlik Kurulu toplantısında, spor faaliyetleri ve sorunları, spor kulüplerine gelir getirici çözümler ve sporda alınması gereken güvenlik önlemleri tartışıldı.


İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu’nun başkanlık ettiği toplantıya İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İbrahim Demir, Sağlık Grup Başkanı Dr. Besim Keleş, Emniyet Müdürlüğü ile İlçe Jandarma Komutanlığından görevliler ve spor kulüp başkanları katıldı.


Toplantıda bir konuşma yapan Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, spor camiasından gelecek tüm önerilere açık olduklarını ve her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Gençlerin sağlıksız kahve köşeleri ve internet cafe gibi alanlarda boş vakit geçirmelerini istemediklerini belirten Kaymakam Çorumluoğlu, ilçede sporun okullaştırılması konusunda tedbirler alınarak bölgesel sporcu yerine Türkiye çapında sporcu yetiştirilmesine işaret etti. İllerde açılabilen spor okullarının zorda olsa ilçelere yayılması gerektiğini ifade eden Kaymakam Çorumluoğlu, “İllerde olan bu çalışmayı ilçemize getirmeliyiz. Gediz’de spor okulu açmayı 5 yıllık hedeflerimiz arasına koyarak Türkiye’ye futbolcu yetiştirebiliriz. Tabi bunu gerçekleştirirken, ilçemiz ve köylerindeki genç yetenekleri de keşfetmeliyiz” dedi.


Daha sonra toplantıya katılan spor kulüp başkanlarının isteklerini dinleyen Kaymakam Çorumluoğlu, ilçede spor okulu açılması yönünde çalışma başlatacaklarını bildirdi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 14:51:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?