18
Mayıs
2024
Cumartesi
GEDİZ - KÜTAHYA

Gediz'e yeni adalet sarayı

GEDİZ'E YENİ ADALET SARAYI YAPILIYOR

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, 1970 depreminden sonra yapılan Gediz Adliye Hizmet binasında meydana gelen çökme ve çatlaklardan dolayı yeni adalet sarayı yapılıyor.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi uzmanlarınca yapılan denetimlerde oturulamaz raporu verilerek tahliye edilmesi kararlaştırılan, daha sonra 1994 yılında onarım ve bakıma alınarak tekrar hizmete sokulan binada benzer çatlaklıkların görülmesi üzerine bu sefer yeniden yapılması planlan adliye binası için yer arayışına gidildi.

Gediz Belediyesi ile Adalet Bakanlığı arasından varılan takas anlaşmasıyla Özyurt Mahallesi 920 ada 4 parsel numaralı 3914 metrekarelik alan adalet sarayı yapılması amacıyla bakanlığa devredilirken, eski adliye binası da belediyeye bırakıldı.

Adalet Bakanlığı'na kazandırılan alanda yeni yapılacak olan Gediz Adalet Sarayı için ihaleyi kazanan Kardeş Mühendislik Ltd. Şti ve Aydın İnşaat İdris Aydın ortak girişimi ile 22 Ekim 2010 tarihinde sözleşme imzalandı. Sözleşme gereği 15 gün içinde başlayacak olan inşaat 350 gün içerisinde tamamlanacak.

Konu hakkında bilgi veren Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Adalet Bakanlığı Teknik İşler Dairesi Başkanlığı tarafından yapım işi ihalesi gerçekleştirilen Gediz Adalet Sarayı inşaatının kısa süre içerisinde başlayarak bir yılda teslim edileceğini söyledi. İlçenin eski ve hasarlı bir binadan kurtularak modern bir Adalet Sarayına kavuşacağını ifade eden Belediye Başkanı Saraoğlu, "İlçemizin bu sorununun çözümünde gayret sarf eden başta Adalet Bakanı Sayın Sadullah Ergin, Adalet Eski Bakanı Mehmet Ali Şahin ve Kütahya Milletvekili Soner Aksoy'a şahsım ve Gediz Halkı adına teşekkür ederim. Yeni Adalet Sarayının ilçemize hayırlı olmasını dilerim" dedi.

GEDİZ'E YENİ ADALET SARAYI YAPILIYOR
GEDİZ'E YENİ ADALET SARAYI YAPILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2010 Çarşamba 14:22:03
Güncelleme :10 Kasım 2010 Çarşamba 18:30:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?