30
Mayıs
2024
Perşembe
GEDİZ - KÜTAHYA

GTSO'dan eğitime destek

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, 2 bin 299 dar gelirli öğrenciye Gediz Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) tarafından kırtasiye yardımı yapıldı.


Gediz ve çevresinde okuyan dar gelirli öğrencilere her yıl geleneksel olarak kırtasiye yardımı yapan GTSO, bu yıl Mehmet Akif İlköğretim Okulu’ndan başlayarak 96 öğrenciye kırtasiye paketi dağıttı.


Yedinci kez gerçekleştirilen kırtasiye dağıtım törenine Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Seyyid Kutup Özdem, İl Genel Meclisi Üyesi Hayri Öztürk, Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Gediz Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Fethullah Karamete, GTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Dönmez, Mehmet Akif İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Demirbilek ve öğrenciler katıldı.


Törende bir konuşma yapan Gediz Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Dönmez, odanın her yıl geleneksel olarak Eğitime Destek Kampanyası çerçevesinde sürdürdüğü kırtasiye desteğinin devam edeceğini söyledi. Bu yıl ilçede eğitime başlayan 6 bin 500 civarında ilköğretim öğrencisi bulunduğunu belirten Oda Başkanı Mustafa Dönmez, hazırladıkları 2 bin 299 kırtasiye paketinin 2 bin 59’unu Gediz’de, 240’ını da odanın çalışma alanı içersinde bulunan Şaphane İlçesinde eğitim gören dar gelirli öğrencilere dağıtılacağını ifade etti. Başkan Dönmez, “Her yıl düzenlediğimiz bu yardımı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile ortaklaşa yapıyoruz. Öğrencilerimizi sevindirmekten büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.
Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, Eğitime verdikleri destekten dolayı oda yönetimine teşekkür etti. Kaymakam Çorumluoğlu, “Yapılan bu yardımla ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin kırtasiye malzemeleri karşılanmış oldu. Muhtaç öğrencilerimizin giyim yardımlarını ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kanalı ile biz karşılayacağız” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2008 Cumartesi 15:33:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?