15
Mayıs
2024
Çarşamba
GEDİZ - KÜTAHYA

GTSO'dan öğrencilere yardım

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) tarafından bin 542 öğrenciye kırtasiye yardımı yapıldı. 

Gediz ve çevresinde okuyan dar gelirli öğrencilere her yıl geleneksel olarak kırtasiye yardımı yapan GTSO, bu yıl Zafer İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirdiği törenle kırtasiye yardımına başladı. Törene Gediz Kaymakamı Ali Nazım Balcıoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Arpacı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bakırdemir, GTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Dönmez, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. 

Gediz Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Dönmez, oda olarak eğitime verdikleri desteği mümkün olan her şekilde sürdüreceklerini söyledi. Bu yıl ilçede eğitime başlayan 6 bin 500 civarındaki ilköğretim öğrencisinden bin 382 öğrenciye kırtasiye paketi dağıttıklarını belirten Başkan Mustafa Dönmez, odanın çalışma alanı içersinde bulunan Şaphane ilçesinde eğitim gören 160 öğrenciyle birlikte maddi durumu yerinde olmayan toplam bin 542 adet öğrenciye 'Eğitime Destek' kampanyası çerçevesinde kırtasiye malzemesi yardımında bulunduklarını bildirdi. Başkan Dönmez, "Her yıl düzenlediğimiz bu yardımı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile ortaklaşa yapıyoruz. Öğrencilerimizi sevindirmek bizleri çok mutlu ediyor" dedi. 

Yaptıkları yardımlardan dolayı oda yönetimine teşekkür eden Kaymakam Ali Nazım Balcıoğlu, "Yapılan bu yardımla ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin kırtasiye malzemeleri karşılanmış oldu. Muhtaç öğrencilerimizin giyim yardımlarını ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kanalı ile biz karşılayacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2007 Salı 13:33:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?