23
Mayıs
2024
Perşembe
GEDİZ - KÜTAHYA

'Hak yerini buldu'

Kütahya’nın Gediz İlçesi’nde, 2003 yılı Kasım ayında Gediz Madencilik A.Ş.’nin taşeronu Cantürk Madencilik tarafından işten çıkarılan 49 maden işçisi, mahkeme kararıyla işlerine iade edildi.

İşletmede çalışan işçilerin Türkiye Maden İşçileri Sendikası Gediz Şubesi’ne üye oldukları için işten çıkarıldıklarını iddia eden Şube Başkanı Ali Akgün, çetin bir hukuk mücadelesi sonunda haklarını geri aldıklarını söyledi.

Daha önce aynı işyerinde çalışan ve işten çıkarılan sendika üyesi 7 işçinin de açtıkları davayı kazandığını hatırlatan Akgün, "Asıl işveren olan Gediz Madencilik, taşeronu ile olan sözleşmesini feshettiğini ileri sürerek, işyerinde çalışan bütün işçilerin iş akitlerini feshetmiş, bir gün sonra da sendikasız işçilerin hepsini işe almış ve böylece 49 sendikalı işçimiz daha işinden olmuştu. Bu işçiler adına da Gediz Asliye Hukuk Mahkemesi nezrinde yine avukatlarımız vasıtasıyla işe iade davaları açılmıştı. İşçilerin sendikaya üye oldukları için işten çıkarıldıkları ve bu uygulamanın hukuka aykırı olduğuna kanaat getiren mahkeme, 49 maden işçisinin işlerine iade edilmesine, aksi halde her işçiye bir yıllık ücretleri tutarında sendikal tazminat ödenmesine karar verdi. Mahkemenin üyelerimizi haklı bulması bizi sevindirdi. Hak yerini buldu" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2005 Salı 15:33:04
Güncelleme :21 Nisan 2005 Perşembe 18:08:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?