18
Mayıs
2024
Cumartesi
GEDİZ - KÜTAHYA

Ilıca'da 'özel' dönem

GEDİZ ILICA TERMAL TURİZM MERKEZİ'Nİ ÖZEL SEKTÖR İŞLETECEK

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, belediye tarafından işletilen Ilıca Kaplıcası Termal Turizm Merkezi'nin bir bölümü 5 yıllığına kiraya verildi.

İşlettiği turizm merkezlerinin bir kısmını özel sektöre bırakma kararı alan Gediz Belediyesi, bu uygulamalar çerçevesinde Ilıca Kaplıcası Termal Turizm Merkezi'ndeki Apart motel ve Aquapark Su Oyunları Merkezi'ni ihale usulü ile Köftecioğlu Firmasına ayda 45 bin TL. bedelle 5 yıllığına kiraya verdi.

Köftecioğlu Firması Müdürü Murat Doğru, 1968 yılından bu yana hamam-havuz işletmeciliği ve nakliye sektöründe verdikleri hizmeti Gediz'in Ilıca Kaplıcası Termal Turizm Merkezi'ndeki 38 adet Apart motel ve Aquapark Su Oyunları Merkezi'ni işleterek turizm yatırımlarını daha üst seviyelere taşımaya çalıştıklarını söyledi. Dünya standartlarındaki İSO 9001-2000 kalite belgesine sahip Ilıca Kaplıcası Termal Turizm Merkezi'ndeki Aquapark ve Apart moteller konaklama tesislerini teslim alıp işletmekten büyük mutluluk duyduklarını belirten Köftecioğlu Firması Müdürü Murat Doğru, Kütahya Sevgi Yolunda bulunan tarihi Küçük Hamam-Sauna-Havuz, Samanpazarı mevkiindeki Tarihi Kemer Hamamı, Kütahya Yoncalı Kaplıcalarında 26 adet apart otel, restoran, erkek ve kadın hamamlarını çalıştırdıklarını buna ilave olarak Gediz Ilıca Kaplıcası Termal Turizm Merkezi'ndeki Aquapark ve açık yüzme havuzu ile 38 adet Apart moteli de işletmeye alarak faaliyet alanlarını önemli ölçüde genişlettiklerini ifade etti. Başta bölge halkı olmak üzere yerli ve yabancı turiste kaliteli hizmet vermek amacıyla hazırlandıklarını kaydeden Köftecioğlu Firması Müdürü Murat Doğru, konaklama tesislerinde başlattıkları yenileme çalışmalarının ardından tesislerin tam bir dinlenme ve eğlence merkezine dönüşeceğini iddia etti. Köftecioğlu Firması Müdürü Doğru, "İlk olarak gelen konukların kahvaltı ve yemek ihtiyaçlarını çok kaliteli şekilde karşılamak üzere restoran kısmını elden geçirdik. Restoranımızda aynı anda 100 kişiye zengin yemek çeşidi sunabileceğiz. Ayrıca apart motellerde tam bir dinlenme yapılanmasına gittik. Ormanlar ve yeşil bitki örtüsü arasında bulunan motellerimizde müşterilerin her türlü ihtiyaçlarının giderilmesi için doğal sıcak su banyoları, uydu televizyon sistemi ve internet ulaşım ağı çalışmalarımız tamamlanma aşamasına getirildi. Yeni hizmet anlayışımızla tüm sınırlarını zorlayarak kaplıcanın adını dünyaya duyurmaya kararlıyız. Konuklarımız bize internetten ulaşabilecekleri gibi 0 274 431 53 22 numaralı telefonla rezervasyon yaptırabilirler” dedi.

Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu ise, “Öncelikle yeni işletmecimiz Mehmet bey ve oğlu Murat Doğru’ya Ilıca Kaplıcamızı tercih ettikleri için teşekkür ediyorum. Dünya ekonomisinin globalleşmesi doğrultusunda birçok anlayış değişmiştir. Yıllardır Gediz Belediyesi tarafından çalıştırılmakta olan Ilıca Kaplıcası’nda geçmişte de özelleştirmeler yapılmıştır. Kaplıca işletmeciliğinde deneyim sahibi bir işletmeci ile çalışmamızın hem şehrimize hem de kaplıcamıza yeni bir nefes kazandıracağına inanıyorum. İşletmecimiz yenilikler için çalışmalarına başlamış ve birçoğunun alt yapısını tamamlamıştır. Yapılan değişikliklerin ılıca kaplıcasından yararlanan herkes için olumlu olarak karşılanacağını umuyorum. Ilıca Termal Turizm Merkezimizin dünya çapında tanıtılması ilçemizin turizm getirisinin de artmasına yol açacak, dolayısıyla ilçe ekonomisi gelişecektir. Bu hepimizin görevidir. Bu konuda müstecirimizin gerekli çalışmaları yapacağına eminiz” diye konuştu.

GEDİZ ILICA TERMAL TURİZM MERKEZİ'Nİ ÖZEL SEKTÖR İŞLETECEK
GEDİZ ILICA TERMAL TURİZM MERKEZİ'Nİ ÖZEL SEKTÖR İŞLETECEK
GEDİZ ILICA TERMAL TURİZM MERKEZİ'Nİ ÖZEL SEKTÖR İŞLETECEK
GEDİZ ILICA TERMAL TURİZM MERKEZİ'Nİ ÖZEL SEKTÖR İŞLETECEK
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2010 Pazartesi 13:39:00
Güncelleme :3 Mayıs 2010 Pazartesi 13:57:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?