18
Mayıs
2024
Cumartesi
GEDİZ - KÜTAHYA

İsrail ve PKK terörü kınadı

GEDİZ'DE İSRAİL VE PKK TERÖRÜNE TEPKİLER DEVAM EDİYOR

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, İsrail ve PKK terör örgütü saldırılarına karşı siyasi ve sivil toplum çevrelerinden tepkiler devam ediyor.

Eğitim-Bir-Sen tarafından İsrail ve PKK terör örgütü saldırılarına karşı dün belediye önünde yapılan mitingin ardından bir basın açıklaması yapan AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, büyük dedelerini İspanya engizisyonundan kurtaran bir milletin çocuklarına karşı, gözü dönmüş bugünün İsrail yöneticilerinin cibilliyetlerini ortaya tekrar koyduklarını söyledi. İsrail'in yaptığı saldırıyı ağır bil dille eleştiren AKP Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, "31.05.2010 tarihinde kendi kanlı tarihlerine yeni bir sayfa açtılar. Masum ve garip Filistin halkına yardıma giden ve yükleri 33 ülkeden kopup gelen vicdani hediyeler taşıyan gemileri Akdeniz'in uluslararası sularında bir eşkıya hareketiyle basarak alıkoydular. 31 Mayıs 2010 tarihi, insanlık tarihine düşülmüş kocaman bir kara lekenin adıdır. Çünkü bu baskında masum yolcuları direniyor diye Filistin halkına her gün yaptıkları gibi kurşunlayarak öldürdüler. Bütün dünyanın lanetlediği bu girişim İsrail'in zevalinin başlangıcı olacaktır. Çünkü karşılarında bundan sonra tüm dünya ve Türkiye vardır. Eşkıyalık ve cinayet insan vicdanına karşı işlenmiş unutulmaz bir insanlık suçudur.

Akdeniz'in bir ucunda denizi kana bulayanlar insanlık vicdanını ve sivil inisiyatifi, refleksini de Akdeniz'e gömeceklerini sandılar. Bilmiyorlar ki dünya sadece Filistin halkı gibi sahipsiz, garip ve gurabadan ibaret değildir. Haksızlık karşısında tarih boyunca isyan eden insanlık vicdanı bu olaya da sessiz kalmayacaktır. Vaktiyle Akdeniz'i Türk gölü haline getiren ecdadımız bu tür terörist devletlere çok ders vermiştir. Tarihten netice çıkarmayanlar sonunda hüsrana uğrarlar. Yönetimdeki vicdansızları seçen İsrail halkının da değerlendirmelerinde daha dikkatli olmaları gerekir. İnsanlar yeryüzünde huzur istiyorlarsa daima adaleti aramak, hak ve kuvvet kavramlarını doğru yorumlamak zorundadırlar.

Devlet terörü sömürgeler üzerinde uzun yıllar sürdürüldü. Batı bunu iyi bilir. Ancak bunu 19. yüzyılda terk ettiler ve 21. yüzyılda hala bunu sürdürmeye çalışmak akıl alacak bir iş değildir. Artık İsrail'in arkasından çekilmek ve günahlarına ortak olmamak gerekir. Yapılan alçaklığa ortak olmak onu yapmak gibidir. Medeni olduğunu söyleyen ülkelerin samimi olmaları gerekir. Aksi halde dünya yaşanmaz bir mekan olur. Zulümler, işkenceler, katliamlar ve açlıkla terbiye etmeler, dünya vicdanını sızlatacak ve devletler arası hukuku ve sivil reaksiyonları tahrik edecektir. Bu şerefsiz uygulamaları yaparak insanlık kanı dökenler elbette hak ettikleri cevabı alacaklar ve dünyada da ahirette de rezil olacaklardır. Ülke olarak millet olarak ve devlet olarak yapılan katliamın peşi bırakılmayacak ve 31.05.2010 tarihi unutulmayacaktır" dedi.

 

GEDİZ TİCARET VE SANAYİ ODASI DA İSRAİL'İN HAİN SALDIRISINI KINADI

Gediz Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, çok zor durumdaki Gazze halkına insani yardım ulaştırmaya çalışan ve aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların da bulunduğu gemiye silahlı saldırı düzenlenmesinin insanlık dışı bir davranış olduğu belirtildi. Yapılan açıklamada, "İnsani yardım ve barış amacıyla yola çıkan sivillere karşı silahlı saldırı yapılması hiçbir gerekçeyle kabul edilemez bir durumdur. Uluslararası sularda seyreden gemilere silahlı müdahalede bulunularak uluslararası hukuk çiğnenmiştir. Bu saldırı orantısız güç kullanarak, savunmasız sivillere karşı düzenlemiştir. 30 değişik ülke vatandaşının bulunduğu insani yardım taşıyan bu gemide ondan fazla insanın hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına yol açılmıştır. İnsanlık, hukuk ve adalet gibi evrensel değerleri hiçe sayan zihniyete tepkisiz kalınması mümkün değildir. Tüm dünyanın gözleri önünde yaşanan, uluslararası hukukun ve tüm insanlık değerlerinin hiçe sayıldığı bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Camiamızın ve vatandaşlarımızın da tepkilerini sağduyulu olarak itidalle sergilemeleri ve yasal olmayan tepki ve davranışlardan uzak olmalarını bekliyoruz. Çirkin saldırıda hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dileriz" denildi.

 

MHP GEDİZ İLÇE TEŞKİLATI İSKENDERUN VE GAZZE SALDIRILARINI LANETLEDİ

Milliyetçi Hareket Partisi Gediz İlçe Teşkilatı da yazılı olarak yaptığı açıklamada, İskenderun ve Gazze Saldırılarını lanetledi.

Milliyetçi Hareket Partisi Gediz İlçe Başkanı Yücel Apaydın tarafından yapılan açıklama şöyle: 31 Mayıs 2010 Pazartesi günü İskenderun'da askerlerimizin şehit edilmesi ve aynı tarih ve saatlerde de İsrail tarafından Türk Bandıralı ve üzerinde Türk Bayrağı olan Marmara Gemisine amaçları sadece ve sadece yardım olan sivil insanların katledilmesini, saldırılmasını şiddetle kınıyoruz. Bazı görsel ve yazılı basında özellikle bu devlete bağlı vatandaşların vergileriyle ayakta duran TRT'nin İskenderun'daki saldırı ve şehitlerimizin haberi sıradan olaymış gibi gösterilmesi de, bizleri derinden üzmüştür. Gazze'ye gösterilen hassasiyetin şehitlerimize degösterilmesi gerekmektedir. 2002 yılında durma noktasına gelen terör olaylarının hükümetin yanlış politikaları yüzünden PKK terör örgütü adeta azmıştır. Bir ay içersinde 50'nin üzerinde şehit verilmiştir. Toplum duyarsız hale getirilmek istenmektedir. Içimizdeki ve dışımızdaki düşmanlarımız bunu çok iyi kullanmaktadırlar. bin yıllık kardeşliğin açılımı olamaz. Teröre bulaşanlar Habur'da karşılanırsa, İmralı'dan talimatları devamlı alınırsa, 31 Mayıs'ta saldırı olacağını bildiren APO pisliğinin cezalı olduğu yerden sesini kesemezsen daha başımıza neler geleceğini düşünün. Her türlü teröre ve yanlış açılımlara karşı olduğumuzu, tekrar bin yıllık kardeşliğin de açılımının olamayacağını bildirir; saygılarımızı sunarız.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2010 Perşembe 14:18:00
Güncelleme :3 Haziran 2010 Perşembe 14:39:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
akyol fadime IP: 93.222.233.xxx Tarih : 3.06.2010 14:54:52

 katiliyorum  hemserilerimle gurur duyuyorum bende kiniyorum