23
Mayıs
2024
Perşembe
GEDİZ - KÜTAHYA

İtfaiye gibi ev

Gediz'de bir vatandaş, oturduğu evini tam donanımlı itfaiyeye döndürdü.

Uluoymak Mahallesi’nde oturan ve 7 yıl önce evinde patlayan mutfak tüpü yüzünden elleri, ayakları, çehresi ve vücudunun çeşitli yerleri yanan Süleyman Dayıoğlu (76), geçirdiği talihsiz kazadan sonra kendisinde yangın müdahale araçlarına karşı aşırı merak uyandığını belirtti. Evinde yangın müdahale tesisatı kuran Dayıoğlu, apartmanın her köşesine ulaşabilecek yangın hortumları, 1 adet 65 kiloluk tekerlekli büyük yangın söndürme tüpü ile 13.5 kilogramlık elle taşınabilir tüpler, yangın alarm cihazları, bahçeye yaptırdığı su havuzu ve motopomp bulunduruyor.

Bu işe 60 milyar lira para harcadığını söyleyen Dayıoğlu, "Halkımıza yangın hususunda yeterince eğitim verilmediğine inanıyorum. Her gün televizyonlarda ve gazetelerde gördüğümüz birçok yangın haberinde insanların çaresizlik içinde ağladıklarını görmek beni üzüyor. Oysa bu insanlara gerektiği kadar eğitim verilse, bu kadar can ve mal kaybı olmayacak. Kendi elimizde olan imkanları kullanmasını da bilmiyoruz. Oturup ağlamak yerine artık bir şeyler yapmanın zamanı gelip de geçiyor. Devletin bu konuda halkımızı şuurlandırmasını istiyorum" dedi.

1954 yılında Gediz Orman İşletme Müdürlüğü’nde orman muhafaza memurluğu yapan Dayıoğlu, bir çok yangın söndürme operasyonuna katıldığını ve Kütahya’dan müdahale ekibi gelmeden sayısız yangın söndürdüğünü kaydetti. Emekli olduktan sonra çeşitli hac ve umre şirketlerine organizasyon düzenleyen Dayıoğlu, bir pastanede çıkan yangında çalışan kadın işçilerden birisini alevlerin arasından çıkarmasıyla Gedizli vatandaşların gönlünde yangın kahramanı olarak yer edindi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2005 Pazartesi 17:39:11
Güncelleme :17 Mayıs 2005 Salı 16:47:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?