19
Mayıs
2024
Pazar
GEDİZ - KÜTAHYA

Kaymakam'dan kentleşme çağrısı

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, köy muhtarları, Köylere Hizmet Götürme Birliği ve İl Genel Meclisi üyeleri ile görüşen Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, altyapısı tamamlanan köyleri kentleşmeye yönlendireceklerini söyledi.


Öğretmenevi Konferans Salonu’nda Köylere Hizmet Götürme Birliği, İl Genel Meclisi üyeleri ve 47 köy muhtarı ile bir araya gelen İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen seçimleri ve 2009 yılı çalışma hedeflerini görüştüler. İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, 2008 yılı sonuna kadar yol, su, kanalizasyon ve okul projeleri tamamlanacak olan köylerin kalan eksiklerinin de hızla giderileceğini belirtti. Muhtarların, kalan eksiklerinin tamamlanması için en geç Kasım ayı içersinde kendisini bilgilendirmesi gerektiğini ifade eden Kaymakam Çorumluoğlu, “Muhtarlarımız, altyapı projelerinin tamamlanmasında büyük gayret sarf ediyorlar. Ancak, yapılan bu çalışmaları yeterli sayamayız. Verilen parke taşları ve bordürleri de planlı ve düzenli şekilde ziyan olmadan kullanarak, köy sokaklarını güzelleştirmelisiniz. Köyde çağdaş kentleşme kültürünün yaygınlaştırılması için merkez ve belde belediyeleri ile bilgi alışverişi yaparak modern şehirciliğe yönelmelisiniz” dedi.


Daha sonra yapılan Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen seçimlerinde İl Genel Meclisi Üyeleri Hayri Öztürk ve Suat Bilgili ile Dede Köy Muhtarı Hasan Hüseyin Gürler ve Kayacık Köyü Muhtarı Abdullah Keskin Birlik Encümeni seçildiler.

iha
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2008 Cumartesi 12:58:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?