18
Mayıs
2024
Cumartesi
GEDİZ - KÜTAHYA

Kontör dolandırıcılarına dikkat!

GEDİZ EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN KONTÖR DOLANDIRCILIĞI UYARI

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, cep telefonlarını arayarak, kendilerini Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Emniyet ve Adliye yetkilisi olarak tanıtan kontör dolandırıcılarına karşı vatandaşlar uyarıldı.

Konuyla ilgili yazlı bir açıklama yapan İlçe Emniyet Müdürü Seyyid Kutup Özdem, suç işlemeyi alışkanlık haline getiren suça meyilli kişilerin, hızla gelişen bilgisayar ve cep telefonu teknolojilerini kullanarak, cep telefonundan aradıkları vatandaşları kendilerine özgü geliştirdikleri yöntemlerle, suç psikolojisi altına almak suretiyle kaygılandırarak, suçlayarak, sindirerek, korkutarak veya masum duygularını istismar ederek kontör dolandırıcılığı yaptıklarını söyledi.

Emniyet Müdürü Seyyid Kutup Özdem, “Kendilerini Polis, Asker, Savcı gibi güven verici sıfatlarla arayarak tanıtan kötü niyetli bu kişiler, aradıkları kişiye telefon hatlarının terör örgütlerince kopyalanarak kullanıldığını veya telefon hattından Hakim, Savcı, Albay gibi yüksek bürokrat eşlerinin aranarak taciz edildiği, bu nedenle savcılık tarafından telefonunuzun takibe alındığı, kontör gönderilmemesi halinde gideceğiniz yerin cezaevi olduğu, gerçek suçluların tespiti ve yakalanabilmesi için aranılan numaraya çok acele kontör göndermeleri gerektiği, bu esnada güven duygusunu daha da artırmak için polis telsizi konuşmaları dinletilerek güven verici konuşmalarla vatandaşlarımızı dolandırıyorlar. Vatandaşlarımız bu şekilde kendilerine gelen telefon çağrılarını cevaplarken, mağdur olmamaları için yukarıda anlatılan senaryoları göz önünde bulundurarak, bu tür aranmalara asla itibar etmemelidirler. Sahte, çalıntı veya bir şekilde elde edilen kimlik bilgileri ile satın alınan bu telefon hatlarıyla aranarak tuzağa düşürülen vatandaşlarımız, maddi olarak zarara uğratıldığı gibi devletimizin de itibarı gölgelenmeye çalışılmaktadır. Vatandaşının huzur ve güveni için 24 saat kesintisiz hizmet veren emniyet teşkilatının en büyük temennilerinden biride; vatandaşlarının kötü niyetli bu kişilerin oyunlarına gelmemeleridir. Vatandaşlarımızın böyle bir aranma ile karşılaşmaları halinde kesinlikle kontör göndermeyerek durumu en yakın polise veya her türlü telefondan ücretsiz aranan 155 no.lu polis imdat telefonuna bildirmeleri menfaatleri yanında bir yurttaşlık görevi olduğu da asla unutulmamalıdır” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2010 Perşembe 12:03:03
Güncelleme :14 Ocak 2010 Perşembe 18:50:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?