25
Mayıs
2024
Cumartesi
GEDİZ - KÜTAHYA

Maket uçak kursu açıldı

GEDİZ’DE ÖĞRENCİLERE MAKET UÇAK KURSU AÇILDI

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, öğrencilere maket uçak kursu açıldı.

Türk Hava Kurumu (THK) Gediz Şubesi ile Halk Eğitim Merkezi tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen Maket Uçak Kursuna çeşitli okullardan 14 öğrenci katıldı. Gediz Endüstri Meslek Lisesi Tarih Öğretmeni ve İzci Lideri Vedat Akan rehberliğinde Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda verilen kurs üç gün devam etti.

İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Türk Hava Kurumu Gediz Şube Başkanı Taylan Şen, Şube Saymanı Süleyman Aydınalp, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Jerfi Alptekin ve kursiyerlerin katıldığı Maket Uçak Kursu'nda, ‘Ata Uçağı’ modeli büyük ilgi gördü.

Kursa katılan öğrencilerin çalışmalarını izledikten sonra bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, el becerileri ile insanların hünerlerini ortaya koyan bu tip kursların desteklenmesi gerektiğini söyledi. Kaymakam Çorumluoğlu, “Benzeri kurslar düzenleyerek çocuklarımızın yeteneklerini öne çıkarmalıyız. İlçede ilk kez gerçekleştirilen bu kurla fevkalade güzel beceri örnekleri gördüm. Kursların tekrarlanmasında büyük yarar görüyorum” dedi.

Gediz Endüstri Meslek Lisesi Tarih Öğretmeni ve İzci Lideri Vedat Akan, rehberlik ettiği maket uçak kurslarını her ay düzenleyeceklerini, ilgilenen öğrencilerin Türk Hava Kurumu Gediz Şubesi ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerektiğini söyledi.

GEDİZ’DE ÖĞRENCİLERE MAKET UÇAK KURSU AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2010 Pazartesi 12:10:04
Güncelleme :8 Şubat 2010 Pazartesi 13:05:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?