19
Mayıs
2024
Pazar
GEDİZ - KÜTAHYA

MOBESE yararına yağlı güreş

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, yeni kurulan Kent Güvenlik Sistemi'ne (MOBESE) destek amacıyla Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığınca yağlı güreş müsabakası düzenlendi.

Gediz İlçe Şehir Stadında gerçekleştirilen yağlı güreş müsabakasına Küçük Minik, Büyük Minik, Teşvik, Deste Boy, Küçük Orta, Büyük Orta, Başaltı ve Baş Pehlivan dallarında 98 güreşçi katıldı.

Güreş ağalığını Gediz Ambalaj Sanayi yönetim kurulu Başkanı İbrahim Başol’un yaptığı yağlı güreş müsabakası Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu’nun açış konuşmasıyla başladı. MOBESE sistemine destek amacıyla düzenledikleri yağlı güreş müsabakasına umduklarından fazla ilgi olduğunu belirten İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, “Ata sporu olan yağlı güreşin tüm Anadolu’da olduğu gibi Ege Bölgesi’nde de büyük rağbet gördüğünü biliyoruz. Ama Gediz’de beklediğimizden daha fazla seveni varmış yağlı güreşin. Onun için önümüzdeki yıl tekrar düzenleyip her yıl geleneksel hale getirmeyi düşünüyoruz” dedi.
Güreş ağası İbrahim Başol ve Ali Rıza Güneş’in sembolik olarak tuttuğu ve berabere biten güreşle başlayan karşılaşmalar vatandaşlar tarafından büyük ilgi ile izlendi.

Müsabakaların sonunda, Küçük Minik dalında Fatih İyice, Büyük Minik dalında İsmail İyice, Teşvik dalında Ali Biçer, Deste Boy dalında Turan Gündoğan, Küçük Orta dalında Hasan Eralp, Büyük Orta dalında İbrahim Tepeli, Başaltı dalında Raşit Aysel, Baş Pehlivan dalında Murat Hikmet birinci oldular.

Dereceye giren pehlivanlara, Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, İlçe Emniyet müdürü Seyyid Kutup Özdem, Güreş Ağası İbrahim Başol ve tertip komitesince ödül dağıtıldı.

Ödül töreninin ardından güreşe katılan tüm pehlivanlara Kaymakam Çorumluoğlu tarafından yemek verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2009 Pazartesi 18:16:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?